На базі ІФНТУНГ створять Центр креативної економіки і сталого розвитку

У межах реалізації проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» (програма міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП») на базі Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу буде створено Центр креативної економіки і сталого розвитку.

Проєкт був розроблений Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради спільно з партнером – Центром розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Координатором заходів проєкту є завідувачка кафедри прикладної економіки, координаторка Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» доц. Уляна Бережницька. Сума отриманого гранту – близько 1,7 млн грн на підтримку малого та середнього підприємництва в нашій громаді.

Проєкт «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» спрямований на створення засад для сталого розвитку МСП за рахунок підвищення підприємницької культури та рівня знань, стимулювання та підтримки розвитку інноваційного потенціалу громади з врахуванням принципів зеленої економіки шляхом об’єднання зусиль представників секторів бізнесу, науки, влади.

Важливим майданчиком для діалогу і комунікацій МСП, влади, науковців та громадськості стане створений у рамках проєкту Центр креативної економіки і сталого розвитку для бізнесу на базі ЦРП «Бізнес-Інкубатор» ІФНТУНГ. Підприємці зможуть отримати в Центрі навчальну, консалтингову, інформаційну підтримку, яка стосується розвитку «зеленої» економіки, екоінноваційних рішень, впровадження нових ідей тощо. Основним завданням Центру передбачено об’єднання і залучення до діалогу та співпраці усіх стейкхолдерів, зацікавлених у розвитку і впровадженні «зеленої» економіки та інновацій, а саме: представників влади, бізнесу, громадськості, науковців, інвесторів, міжнародних фондів, міст-партнерів Івано-Франківська, громадських організацій, мешканців Івано-Франківської громади.

Докладніше про особливості реалізації проєкту, напрями роботи Центру – в пресрелізі про старт проєкту.

 

1