Ми налаштовані на сталий розвиток соціально-економічних систем

В ІФНТУНГ за організації кафедри фінансів, обліку та оподаткування Інституту економіки та менеджменту стартувала дводенна І Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток складних соціально-економічних систем в умовах сучасних змін та викликів». 

Вітчизняні та іноземні науковці, молоді вчені та аспіранти зібрались задля спільного розгляду сучасних теоретичних і практичних питань, що вирішують проблеми сталого розвитку в умовах сучасних змін та викликів.

Попри труднощі, які переживає сьогодні країна, учасники наукового форуму налаштовані на ефективну роботу, яка допоможе вирішити та подолати виклики для сталого розвитку в економіці України. Більше того, аудиторія розквітла вишитими сорочками, блузами, сукнями, які присутні одягли з нагоди Дня вишиванки – як символ незламності українців. 

Відкрила Конференцію в. о. завідувача кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лілія МАРИНЧАК, яка представила доробок кафедри та ІЕМ у науковій діяльності університету.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи Олександр КОНДРАТ та заступниця директора Інституту економіки та менеджменту з наукової роботи Світлана КОРОЛЬ. Вітали присутніх науковці з університетів України та Польщі.

Серед тематичних напрямів роботи конференції :

1. Сталий розвиток економіки та бізнесу. 

2. Сталий розвиток суспільства в умовах війни та повоєнної відбудови. 

3. Енергетичний перехід та енергетична безпека. 

4. Фінансове забезпечення сталого розвитку. 

5. Обліково-аналітичне забезпечення та оподаткування в умовах сталого розвитку. 

6. Управлінські аспекти сталого розвитку. 

7. Підприємництво та маркетинг в умовах сталого розвитку. 

8. Цифровізація бізнес-процесів в умовах сталого розвитку. 

9. Сталий розвиток територій. 

10. Штучний інтелект та інновації: можливості та обмеження для сталого розвитку.

На Пленарному засіданні доповіді науковців з України, Польщі, Албанії стосувались  соціально-фінансової безпеки як індикатора національної безпеки України,  сучасних та перспективних моделей підприємництва , рефлексивного підходу до управління ефективністю діяльності банку, територіальних особливостей формування людського капіталу в Україні, сталого розвитку газорозподільних підприємств в умовах соціально-економічних викликів тощо.

Після обіду Конференція продовжила роботу у секціях.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 6
  • 7