Майбутнє нафтогазової галузі формується тут

Унікальна для нафтогазової спільноти України подія стартувала сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Йдеться про VI Міжнародний паливний конгрес SPE (Society of Petroleum Engineers) студентів і молодих учених, який проходить в межах Міжнародного нафтогазового форуму «Нафтогазова енергетика 2023». Оскільки конференція присвячена проблематиці енергетичного переходу, то й гасло конгресу відповідне – «Нові технології – чиста енергія».

Традиційно Паливний конгрес організовують студентське відділення SPE ІФНТУНГ, Інститут нафтогазової інженерії, Центрально-українська секція SPE  за підтримки Платформи Deep, Групи Нафтогаз, АТ «Укргазвидобування».

1Відзначимо, що Міжнародний паливний конгрес, який вже не вперше проходить в ІФНТУНГ - важлива й непересічна подія для майбутнього галузі. Адже ідея його проведення полягає в тому,  аби дати можливість активним учасникам SPE, молодим науковцям і студентам, які навчаються за спеціальностями нафтогазового спрямування, представити свої ідеї щодо вирішення ключових питань у галузі, ознайомитись із передовим досвідом професіоналів й обмінятись знаннями і навиками. А також – максимально наблизити програми університетів до поточних і майбутніх потреб енергетичного сектора. Тому сміливо можна вважати, що на таких подіях народжуються нові ідеї, які лягають в основу розвитку галузі.

2На відкритті VI Міжнародного паливного конгресу виступили з вітальними словами знаний фахівець в галузі нафтової інженерії, ексочільник SPE (2021), професор Техаського університету A&M Томас Бласінгейм,  ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик, проректор з наукової роботи, офіцер Центрально-української секція SPE Олександр Кондрат, директор Інституту нафтогазової інженерії, офіцер Центрально-української секції SPE Олег Витязь, менеджер департаменту аналізу та моделювання родовищ АТ «Укргазвидобування» Юрій Мороз,  керівник напрямку технологічного розвитку ДТЕК Нафтогаз Максим Дорохов. Про формування потенційного резерву кадрів розповіли начальниця відділу з навчання та розвитку персоналу АТ «Укргазвидобування» Оксана Редюк, директорка з управління персоналом АТ «Укргазвидобування» Марина Петренко, директор з розвідки та розробки АТ «Укргазвидобування» Максим Вітик.

3Про цілі проведення конгресу та діяльність Івано-Франківського відділення SPE розповів його президент Михайло Петришак. За його словами, захід має кілька цілей: комунікація (можливість комунікації українських студентів з європейською спільнотою SPE для накопичення, обміну та поширення знань в нафтогазовій галузі), розвиток (можливість для студентів отримати розуміння сучасних світових трендів у нафтогазовій галузі, зокрема Energy Transition), можливість (можливість для компаній відібрати потенційних кандидатів для проходження стажування, практики або працевлаштування), кваліфікація (використання набутого в ході конгресу досвіду та інформації з метою підвищення компетенції студентів), soft skills (отримати досвід презентації своїх наукових робіт перед професіоналами галузі).

Загалом участь у міжнародному студентському заході взяли близько 50 студентів з провідних українських університетів, зокрема ІФНТУНГ, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а також представники галузевих компаній,  які впродовж Конгресу будуть ділитись своїм досвідом з впровадження інновацій в галузі, досягнення професійного росту та реалізації амбітних планів.

3Конгрес триватиме два дні (12-13 жовтня). Програма передбачає: круглий стіл з представниками HR, брейн-ринг (інтелектуальна гра між командами студентів), панельну дискусію з провідними менеджерами та професіоналами галузі, а також представлення студентами результатів своїх робіт у формі доповідей. Тематика доповідей стосуватиметься новітніх технології для підтримки енергетики майбутнього; майбутнього водневої економіки, розвитку галузі відновлюваної енергетики, декарбонізації, новітніх методів збільшення видобутку газу, турботи про навколишнє середовище тощо.

 

 

          

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10