Лекція в офісі Sigma Software

Студенти кафедри інженерії програмного забезпечення прослухали лекцію в офісі одного із стейкхолдерів, компанії Sigma Software.

Роман МИКИТЮК, керівник офісу компанії, поділився досвідом та інсайтами з присутніми студентами

Під час виступу було відзначено, що корпорація Eclipse, діяльність якої триває протягом 21 року, недавно вступила до родини Sigma Software. Холдинг Sigma об'єднує більше 2000 розробників, які ведуть розробку програмного забезпечення для різних бізнес-сегментів в складі холдингу, співпрацюючи із такими гігантами, як Volvo, Daimler, Generale та понад 80 іншими компаніями. При цьому компанія відома своєю експертизою в роботі з різними технологіями, як новітніми так і традиційними, а також застосовує різноманітні інструменти, включаючи ChatGPT та власну систему штучного інтелекту, оперує Big Data. Компанія надає аутсорсингові послуги у як розробці програмного забезпечення для різних бізнесів в межах холдингу, так і розробці інформаційних систем "під ключ" для сторонніх клієнтів.

Обговорено важливість дотримання принципів розробки, таких як Чистий код і принципи SOLID, які є фундаментом якісної розробки програмного забезпечення. Торкнулися питань рефакторингу та реінжинірингу.

Студентам також було представлено можливості для їхнього професійного росту, такі як чотиритижневі практики у створенні власного pet-проекту під керівництвом досвідчених фахівців (курс Campa), інтернатура за системою дуальної освіти із стипендією, а також можливість безкоштовного відвідування професійних мітапів. Крім того, компанія надає активну підтримку стартап-екосистеми, включаючи можливість отримання фінансової підтримки від бізнес-ангелів.

Наприкінці заходу відбулася сесія питань і відповідей (Q&A), під час якої Роман Микитюк дав відповіді на запитання від присутніх студентів щодо сучасного стану, актуальності та напрямків розвитку різних технологій і відповідних запитів від ринку праці до освіти претендентів на працевлаштування.

Відвідання таких заходів надає студентам можливість отримати цінний інсайт у галузь розробки програмного забезпечення та розглянути перспективи їх майбутньої кар'єри на ринку праці.

  • Роман Микитин
  • Аудиторія студентів
  • Стек технологій
  • Можливості розвитку
  • Невимушена атмосфера
  • Робоча атмосфера
  • Шлях Sigma)