Інтеграція українських ветеранів до освіти та робочої сили: пошук оптимальних рішень

Непростій темі стратегії реінтеграції українських ветеранів до освіти і робочої сили присвячений воркшоп, який проводить ГО «Українська Асоціація Маркетингу» в рамках програми «Професійна освіта в Україні/ Skills4Recovery», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Німеччини. Близько 40 учасників – ветерани, представники ГО, департаменту соціальної політики міськвиконкому, управління праці, КЗ «Дім воїна» Івано-Франківської міської ради, департаменту освіти та науки Івано-Франківської ОДА, відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Управління ветеранської політики ОДА, навчально-реабілітаційного центру підтримки ветеранів війни ІФНТУНГ, роботодавці й ін., зібрались у приміщенні Бізнес-інкубатора ІФНТУНГ.

«Метою воркшопу, - зазначає Ірина ПЕРЕВОЗОВА очільниця Івано-Франківського відокремленого підрозділу ГО «Українська Асоціація Маркетингу» та завідувачка кафедри підприємництва та маркетингу ІФНТУНГ, - є  напрацювання можливостей підвищення результативності реінтеграції українських ветеранів до освіти та ринку робочої сили у режимі відкритого діалогу між учасниками. Спираючись на результати проведених нами досліджень потреб ветеранів у реінтеграції до освіти та робочої сили, можу впевнено стверджувати, що робота над проблемами та пошук ефективних рішень – це нагальне питання  всього українського суспільства. Адже через повномасштабне вторгнення кількість ветеранів тільки зростатиме. І людям, які сьогодні захищають нашу країну, ми повинні забезпечити гідні можливості у цивільному житті».

Воркшоп продовжили панельні дискусії у фокус-групах, до яких увійшли ветерани, представники державних органів управління, місцевих органів самоврядування, охорони здоров’я, освіти, центру зайнятості, соціального забезпечення, ТЦК, ЦНАП, громадських організацій, роботодавців.

Активна робота у чотирьох фокус-групах стосувалась проблемних, пов’язаних із поверненням ветеранів на робочі місця чи новим працевлаштуванням, реінтеграцією ветеранів до освіти, шляхів їх розв’язання, з розвитком програм підтримки роботодавців у працевлаштуванні та адаптації ветеранів до робочих місць.

На думку організаторів заходу, головне завдання воркшопу – напрацювання рекомендацій та шляхів вирішення проблем, які постають перед ветеранами у їхньому цивільному житті, виконано. Важливою перевагою воркшопу стала кооперація влади, громади, науковців та самих ветеранів  в глибокому аналізі та виявленні проблем задля пошуку оптимальних рішень з урахуванням потреб та завдань всіх сторін.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10