ІФНТУНГ відзначено за успішну реалізацію програми Creative Spark

Попри намагання ворога, освіту в Україні не зупинити! Днями Івано-Франківський національний університет нафти і газу взяв учать у форумі креативної освіти, стартапів і студентського підприємництва - «Creative Spark: Renovate Ukraine». Організаторами такої масштабної події стали Tech StartUp School Львівської політехніки та Кінгстонський університет (Лондон) за підтримки Британської Ради.

Захід зібрав разом усіх виконавців проєктів програми Creative Spark, що реалізовувалися британсько-українськими партнерствами впродовж чотирьох з половиною років. В ІФНТУНГ проєкт стартував ще в 2018 році, коли програма Creative Spark підтримала 35 міжнародних партнерських проєктів між закладами вищої освіти України та Великої Британії. Тоді одним із восьми переможців з України став спільний проєкт ІФНТУНГ та Університету Ковентрі, який об’єднав університети в реалізації низки програм. І за час реалізації проєкту (2018-2022 рр.) в університеті зроблено чимало: програма «CREATIVE SPARK – ENGLISH CLUB» допомогла багатьом студентам інтегрувати вивчення англійської мови з набуттям знань та навичок у підприємництві; конкурси «The Big Idea Challenge» допомогли студентам розкрити свій потенціал, спробувати реалізувати свою ідею й запустити власний стартап; конкурс кращих бізнес-ідей Івано-Франківського регіону IDEATHON допоміг підвищити обізнаність і навики підприємництва серед молоді; створено хаб для креативних підприємців CREATE@; проведено чимало тренінгів і різних активностей з розвитку підприємницьких навичок у студентів тощо.

1Заслуги ІФНТУНГ у розвитку креативної освіти, стартапів і студентського підприємництва в Івано-Франківській області гідно оцінили на міжнародному рівні. Так, за успішну реалізацію усіх компонентів Міжнародної програми Creative Spark університет отримав відповідний сертифікат, який вручили представнику проєктної команди ІФНТУНГ, доценту кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики Віталію Циху. «Пишаємося, що в результаті виконання проєкту вдалося впровадити найкращі британські практики креативних індустрій в освітній процес нашого університету. Вдячні нашим партнерам проєкту – Університету Ковентрі та Громадській організації «Бюро розвитку, інновацій та технологій» , а також безпосередньо усім учасникам, викладачам ІФНТУНГ і студентам, які допомагали реалізувати важливу місію проєкту – розвиток креативного підприємництва нашої держави», - зазначив Віталій Цих.

Окрім відзначення найкращих практик, протягом двох днів роботи форуму учасники мали можливість послухати понад 50 спікерів зі сфери стартапів і підприємництва, поспілкуватися з  представниками інноваційних платформ, тренерами та викладачі міжнародних і вітчизняних ЗВО.

 

  • 1
  • 2
  • 3