ІФНТУНГ та Івано-Франківська ОДА націлені на спільну роботу з громадами

16 серпня відбулась офіційна зустріч ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахія Крижанівського та першого проректора ІФНТУНГ Олега Мандрика з головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук. Вітаючи Світлану Василівну з призначенням на таку відповідальну посаду, ректор ІФНТУНГ висловив впевненість щодо ефективної роботи нової очільниці області. Адже університет має великий позитивний досвід співпраці з нею.

Під час візиту були обговорені важливі питання, пов’язані зі  стратегією розвитку Івано-Франківської області до 2030 року.  Івано-Франківська ОДА намагається1 вийти на відкритий діалог з громадами, вбачаючи в цьому шлях до успішного вирішення проблемних питань. Аналогічний напрям співпраці обрав й ІФНТУНГ. Лише за останній місяць підписані договори про співпрацю між університетом з Богородчанською, Городенківською, Тлумацькою й іншими об’єднаними територіальними громадами. ЗВО докладає великих зусиль, сприяючи у розроблення стратегій для ОТГ. Крім того, партнерські договори передбачають залучення наукового та освітнього потенціалу ІФНТУНГ до 2розв’язання актуальних проблем розвитку економіки краю, розробки програм економічного та соціального розвитку, збалансування попиту та пропозиції на ринку праці, розвитку туризму, сприяння задоволенню інформаційних, технологічних, інвестиційних потреб підприємств та установ ОТГ Прикарпаття.

На зустрічі були також були знайдені точки дотику у співпраці у сфері  участі та супроводі регіональних,  всеукраїнських та міжнародних проектів, супроводу енергетичних та екологічних проектів СЕО, ОВД (оцінка впливу на довкілля), енергетичного аудиту та сертифікації, підготовки кадрів для потреб області. Великі надії в області покладають на розвиток спорту завдяки університетському спорткомплексу імені А. Ґемби.

Вже незабаром Івано-Франківщина приступить до реалізації положень укладених з ІФНТУНГ договорів, спрямованих на вирішення проблем області.