ІФНТУНГ розширює свої горизонти

Представники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з робочим візитом відвідали «Офіс Горизонт Європа в Україні». Ректор університету Ігор Чудик, проректор із наукової роботи Олександр Кондрат та провідна фахівчиня Центру міжнародного співробітництва університету Тетяна Попова цікавилися аспектами Рамкової програми «Горизонт Європа» та можливістю співпраці з Офісом.

Вже не перший рік ІФНТУНГ тримає курс на інтеграцію до європейського дослідницького простору, тому представники університету вбачають у Програмі «Горизонт Європа» значні можливості для своїх науковців, які вже виграли декілька грантів, зокрема від Національного фонду досліджень України. Проте участь у Програмі є додатковим джерелом фінансування на потреби вчених, дослідників та інноваторів і можливістю налагодження й розвитку ефективної міжнародної співпраці. 

Слід зауважити, що ІФНТУНГ один із перших в Україні організував свою діяльність згідно з міжнародними стандартами та отримав офіційне визнання того факту, що його наукова діяльність та послуги у сфері освіти відповідають міжнародним стандартам. У виші постійно ведеться робота над зміцненням матеріально-технічної бази, відкриваються численні науково-дослідні лабораторії, поглиблюється співпраця з великими виробничими підприємствами України та світу. Основний напрям наукової діяльності вчених ІФНТУНГ – це розроблення та вдосконалення технологій і технічних засобів інтенсифікації процесів розвідки, буріння, видобутку, транспорту та зберігання нафти і газу, розробки технологій альтернативних джерел енергії.

Ректор університету Ігор Чудик підкреслив, що дослідницька інфраструктура консорціумів, створених у рамках Програми «Горизонт Європа», - це важливий ключовий елемент досягнення мети та цілей інноваційних проєктів, а також запросив команду «Офісу Горизонт Європа в Україні» відвідати ІФНУНГ та на його базі провести інформаційний захід для всіх зацікавлених у Програмі. Особливий запит є на тренінги з успішного написання конкурсних заявок, пошуку партнерів, а також інформування за окремими тематичними напрямами. У підсумку сторони домовилися про напрямки подальшої співпраці.