ІФНТУНГ – INIG в Кракові: на часі – двостороння угода про співпрацю

По необхідність підписання повноцінної угоди про співпрацю з державним дослідницьким Інститутом нафти і газу (INIG) у Кракові говорили представники делегації Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у складі ректора університету Ігоря Чудика, проректора з наукової роботи Олександра1 Кондрата та директора Інституту нафтогазової інженерії Олега Витязя під час робочого візиту до Кракова.  На зустрічі з заступником 2директора INIG Кшиштофом Совіжджалєм були відзначені досягнення співпраці, які мали локальний характер та залучали окремі навчально-дослідницькі інститути ІФНТУНГ. Проте, сьогодні такий формат співпраці переріс себе і потребує переформатування, щоб відповідати тим масштабам роботи, які б повноцінно використовували науковий потенціал, людський ресурс та матеріально-технічну базу обох закладів для досягнення ефективних результатів.

Розмова, серед іншого, точилась довкола питань подальшої співпраці у рамках майбутньої угоди про співпрацю, актуальних сучасних трендів у газонафтовилученні з виснажених родовищ, у сфері водневих та геотермальних технологій, процесів декарбонізації тощо.

У рамках обговорення основних векторів співпраці ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик запропонував використати нафтогазовий полігон університету – його п’ять свердловин, для апробації  новітніх технологій, обладнання, експлуатації та капітального ремонту свердловин із залученням польських колег з  INIG. Крім того, було запропоновано започаткувати польсько-українську кооперацію для задоволення науково-дослідних потреб польських та українських газовидобувних компаній.

Варто додати, що всі університетські ініціативи були позитивно сприйняті польською стороною. Тож для вирішення важливих питань та реалізації ініціатив на часі – підписання двосторонньої угоди про співпрацю між ІФНТУНГ та INIG.

 

  • 1
  • 2