ІФНТУНГ – гідний довіри партнер

В історії багаторічної співпраці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу й компанії «SoftServe» – нова віха. Сьогодні її представник, керівник Центру розвитку талантів в Івано-Франківській та Закарпатські областях Юрій Безгачнюк вручив ректору ІФНТУНГ Євстахію Крижанівському відзнаку «Educational Trusted Partner». Інакше кажучи, це свідоцтво того, що для компанії університет –  освітній партнер, гідний високої довіри.

Воно й не дивно, коли врахувати, що значну частину команди, яка створила зіркову ІТ-компанію, складають випускники ІФНТУНГ, а  майже половина  її філії на Прикарпатті свого часу здобувала освіту в Інституті інформаційних технологій університету. Власне, пан Безгачнюк – також його вихованець. Підкреслює, що  вже в недалекому майбутньому «SoftServe» планує долучитися до впровадження дуальної освіти, яка може бути вельми корисною як для компанії, так і для здібних студентів.

Ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський вважає її надзвичайно перспективною і прогресивною формою підготовки майбутніх спеціалістів. Адже студент отримує чудову нагоду поєднати навчання (а значить, і стипендію) з роботою за фахом (а значить, і зарплатою). Все це – абсолютно офіційно, в умовах максимального сприяння з боку університету, який вже має значні напрацювання в цьому напрямку.

Такий практичний і зручний симбіоз освіти й практики придумали в Німеччині та Австрії,  як спосіб подолати кадрову кризу. Україна також покладає неабиякі надії на молодь. Значний внесок у створення стартових можливостей у професії для своїх студентів робить ІФНТУНГ. А співпраця університету з таким потужним партнером, як компанія «SoftServe» є запорукою їхнього успіху в ІТ-галузі, яка вже за кілька років, на думку фахівців, збільшить свою кадрову потужність приблизно вдвічі.

 

 

  • 1
  • 2
  • 11