Hard vs Soft Skills: Друге засідання студентського гуртка ФБС

23 лютого 2023 відбулося друге засідання гуртка «Фінанси, банківська справа та страхування (ФБС)» наукового спрямування. 
Темою засідання було питання глобального характеру «Хто Я
Керівник гуртка к.е.н., доцент кафедри фінансів Король Світлана  повідомила гуртківцям про особливості визначення приналежності у майбутній професії. Детально окреслила області застосування Soft Skills і Hard Skills. 
Очевидно, що для спеціальності «072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» важливо мати як «м'які», так і «жорсткі» навички.
«М'які» навички включають комунікацію, співпрацю, лідерство, творчість та аналітичність. Вони є важливими для взаємодії з клієнтами та колегами, ведення презентацій, документації та управління проектами. Для фінансових професіоналів ці навички також можуть включати здатність працювати з даними, розуміння людської психології та емпатії.
«Жорсткі», зазвичай, включають технічні знання та навички, зокрема такі як фінансовий аналіз, облік і оподаткування, здатність розуміти регулятивні вимоги та обмеження, знання економіки та фінансової грамотності. 
Відтак студенти завдяки визначенню своїх скілів мали змогу «знайти себе» у майбутній професії. 
Керівник гуртка підсумувала, що для фінансових професіоналів важливо мати глибокі знання та досвід в різних аспектах фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку. Тому у загальному, важливо мати як «м'які», так і «жорсткі» скіли, так як вони є запорукою успішної кар'єри в галузі фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку. Підкреслила, що від специфічних вимог, залежно від посади та організації, можуть бути відмінності в тому, які навички є більш важливими. Проте, зазвичай, успішні фахівці у тій чи іншій галузі мають мати баланс між скілами. 
Крім того, керівник гуртка запропонувала гуртківцям апробувати самостійно визначені скіли у «Школі Ґрантового Менеджменту» – це 3-денний безкоштовний тренінг для ініціативних містян, які не мають досвіду в реалізації власних проєктів, але мають бажання робити корисні зміни в Івано-Франківській ОТГ.
Гуртківці запропонували шість ідей для подачі на ґрант. Шляхом обговорення зосередилися на тій, яка найбільше привернула увагу в умовах сьогодення. 
Сформували команду-учасницю школи, яка матиме змогу пройти  основні етапи – від мапування ідеї до заповнення аплікаційної форми.

 

 

  • Друге засідання студентського гуртка ФБС 2023
  • №2Наук Гурт ФБС 2023
  • №2Наук Гурт ФБС 2023 (3)