Філологія майбутнього: прагнемо досконалості

У пошуках ідеальної формули освітньої програми гаранти ОП прагнуть здобути відповіді на безліч запитань. Як зробити програму не просто хорошою, але й затребуваною? Як забезпечити її успішну реалізацію та викликати захоплення серед стейкголдерів? Відповіді на ці питання 28 березня 2024 р. допомогли шукати представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, які провели вебінар на тему «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія». Участь у ньому взяли гаранти ОП з філології першого (бакалаврського) рівня Володимир Павлик (ОП «Германські мови та літератури (переклад включно»), перша – англійська)) та Ольга Янишин (ОП «Англійська філологія та переклад») і другого (магістерського) рівня Оксана Ріба-Гринишин (ОП «Германські мови та літератури (переклад включно»)). 

Олена Єременко, заступниця Голови Національного агентства, висвітлила кращі практики філологічної освіти, зокрема ті, де ключову роль відіграє вивчення іноземних мов, та проаналізувала різні версії освітніх програм. 

Олександр Бондаренко, член ГЕР 03 «Гуманітарні науки», доцент і директор ТОВ «Транслател», акцентував на необхідності врахування міжнародного досвіду та його поєднання з вимогами вітчизняного стандарту вищої освіти, а також вказав на важливості технологічних компетентностей для перекладачів.  

Ганна Денискіна, керівниця відділу акредитації ОП, розкрила завісу таємниці підготовки до акредитації, а Алла Корольова, проректорка Київського національного лінгвістичного університету, поділилася власним досвідом організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Насамкінець доповідачі відповіли на запитання учасників вебінару.

 

  • Філологія майбутнього: прагнемо досконалості
  • Філологія майбутнього: прагнемо досконалості
  • Філологія майбутнього: прагнемо досконалості