Екскурсія здобувачів на СЕС Цетуля Солар

Надзвичайно важливою складовою навчання є можливість здобувачам освіти отримати реальне розуміння можливої роботи за напрямком. З цією метою Кафедра Енергетичного менеджменту і технічної діагностики спільно із Асоціацією сонячної енергетики України організувала відвідини для студентів СЕС Цетуля Солар, на якій була можливість ознайомитись із функціонуванням даної станції.

Інженери СЕС розповіли про різні способи об’єднання фотоелектричних панелей в стрінги, показали різні типи інверторів, що використовуються на станції, вміст комплектних трансформаторних підстанцій, вузли обліку електричної енергії на різних рівнях, зокрема з використанням трансформаторів струму, та пристрої захисту.

Цікавим було ознайомлення з системою віддаленого моніторингу параметрів електроенергії у інверторі як для постійного, так і для змінного струму. Також студентам розповіли про аспекти формування прогнозу генерації електроенергії, обмеження у графіках генерації та певні функціональні складнощі роботи у воєнний час.

Вдячні генеральному директору ТОВ "Цетуля СОЛАР" Тимошуку Василю Євгеновичу та інженерам станції за вичерпні відповіді на всі запитання та початок плідної співпраці.

 

 

  • фото 4
  • фото 3
  • фото2