Архітектура завжди на часі!

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято. Що може бути прекрасніше, ніж зводити споруди, які прослужать не одному поколінню, прикрасять міста і можливо слугуватимуть їхньою візитівкою?

Роль архітекторів у суспільстві важко переоцінити, адже архітектура впливає не лише на суспільство у цілому, але й на конкретну особистість. Планування простору та дизайн приміщень певним чином впливає на настрій, продуктивність і навіть здоров’я мешканців будинку.

Серед відомих світових архітекторів є й талановиті українці. Сьогодні перед архітекторами стоїть чимало викликів, а перед українськими – й поготів. На думку1 гаранта освітньої програми «Архітектура та містобудування» кафедри архітектури та містобудування Інституту архітектури, будівництва та енергетики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу проф. Зоряни Лукомської, 2цей фах завжди був, а у важкі воєнні часи сьогодення в Україні буде гіперпопулярним.

Про затребуваність цього творчого фаху свідчать творчі вступні випробування на спеціальність «Архітектура та містобудування», до яких цьогоріч приступило чимало абітурієнтів.

Кафедра здійснює підготовку студентів за першим(бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти за спеціальністю 191 «Архітектура та містобудування». Викладачі та студенти, які є багаторазовими переможцями архітектурних конкурсів та учасниками міжнародних архітектурних конференцій,  займаються дослідженнями архітектури Прикарпаття та міста Івано-Франківська, а також перспективами розвитку міст, селищ та рекреаційних гірських зон. У їхніх проектних та науково-дослідних роботах представлений пошук вирішення актуальних проблем з історії та теорії архітектури і суміжних дисциплін, в тому числі, з охорони пам`яток.

Колектив ІФНТУНГ вітає всіх архітекторів, своїх викладачів, студентів та випускників, причетних до цієї надзвичайної професії! Нехай кожен день буде прекрасний і сповнений натхнення. Нехай попереду чекає багато унікальних проектів і фантастичних ідей. Бажаємо бути великим і талановитим майстром своєї справи. Цікавих архітектурних рішень в роботі та тільки вірних рішень в житті!

 

  • 2