Діана Іваночко: «Шевченко – це все українське в мені!»

Підбито підсумки XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, які навчаються в закладах освіти України. І ми раді повідомити, що серед переможців – студентка Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Діана Іваночко, яка навчається в Інституті економіки та менеджменту на спеціальності 051 – Економіка (ОП «Економіка бізнесу», гр. ЕК-23-1) й готувалась до літературних змагань під керівництвом доцента кафедри філології та перекладу Наталії Кобзей. Фінальний твір конкурсантки про настанови української літератури, розкриті у творчості Тараса Шевченка, було оцінено як один із найкращих – і Діана отримала Диплом ІІІ ступеня.

Якщо врахувати, яке місце в житті дівчини належить поезії Кобзаря, то стає зрозуміло: інакшого результату годі було й сподіватись. Діана каже:

-Шевченко завжди був у моєму житті. Пам’ятаю, як читала «Садок вишневий біля хати…», то була цілком впевнена: вірш написаний саме про мій садок – той, що чув радісні зітхання матері, той, на галявині якого я робила перші кроки, зрештою, той, в якому ми так любили збиратися сім’єю. Там, де тато, взявши мене на коліна, не раз розповідав про нашого великого генія.

Минав час – я дорослішала, а разом із тим дорослішали вірші, які я читала. Та дещо залишилося незмінним – це моя велика вдячність Йому. Творчість Шевченка ніколи не втратить цілющої властивості виправляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину.

Для мене Кобзар – це моє сумління, мій сум і жаль за долю Батьківщини, стимул робити все для її щастя. Шевченко – це все українське в мені!

Університетська спільнота щиро вітає Діану Іваночко з високим результатом у міжнародному змаганні й зичить подальших успіхів на літературній ниві!