Звіт аспірантів кафедри ТЗБП

19.01.2024 відбувся проміжний звіт аспірантів кафедри ТЗБП. Аспіранти : 

Довгалюк Орест Вікторович повідомив тему своєї роботи, яка є «Дослідження фізико-механічних характеристик ґрунтів та їх корозійної активності в околі АЗС», її мету та суть. Науковий керівник – к. с. г. н., доц. Грицуляк Галина Михайлівна. За перший семестр навчання було складено іспити з англійської мови, філософії, а також з дисципліни «Декарбонізація та сучасні технології захисту навколишнього середовища від забруднень». Також прийнято участь у конференції Екогеофорум, де темою виступу була “Оцінка та підвищення стійкості екосистем до змін клімату”. Дослідження проводяться згідно плану. Також готується стаття у фаховий журнал та тези на конференцію.

Марич Тарас Михайлович повідомив тему своєї роботи, назва якої є «Фактори впливу хімічних забруднень на стан ґрунтів», її мету та суть. Науковий керівник – к. с. г. н., доц. Грицуляк Галина Михайлівна. За звітний період навчання було складено іспити з англійської мови, філософії, а також з дисципліни «Декарбонізація та сучасні технології захисту навколишнього середовища від забруднень». Було видано одні тези конференції на тему “Ефективні методи очищення ґрунтів від хімічних забруднювачів”. Дослідження проводяться згідно плану. Уже почався збір дослідних зразків ґрунту. До друку готуються тези та стаття.

 Заріцький Віталій Богданович повідомив тему своєї роботи, яка є «Техногенний вплив виснажених нафтових свердловин на геологічне середовище». Науковим керівником є начальник служби охорони довкілля і моніторингових досліджень ПАТ «Укрнафта», д.т.н. Пукіш Арсен Володимирович. За звітний період навчання було складено іспити з англійської мови, філософії, а також з дисципліни «Декарбонізація та сучасні технології захисту навколишнього середовища від забруднень». Були видані одні тези конференції на тему “Розробка концепції переробки та утилізації відходів для мінімізації впливу на довкілля”. Дослідження проводяться згідно плану. Уже почався збір дослідних зразків ґрунту. До друку готується стаття.

 Марич Володимир Михайлович повідомив тему своєї роботи, назва якої є «Вплив антропогенного навантаження на біорізноманіття в екосистемах». Науковим керівником є начальник служби охорони довкілля і моніторингових досліджень ПАТ «Укрнафта», д.т.н. Пукіш Арсен Володимирович. За звітний період навчання було складено іспити з англійської мови, філософії, а також з дисципліни «Декарбонізація та сучасні технології захисту навколишнього середовища від забруднень». Також прийнято участь у конференції Екогеофорум, де були видані тези на тему “Фактори впливу хімічних забруднень на стан грунтів в умовах війни”. Наразі проводяться дослідження згідно плану та готується стаття у фаховий журнал.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6