Зустріч з випускницею

Сьогодні, 30.04.2024р., відбулася онлайн-зустріч груп ГФм-23-1 і ГФм-23-2 другого (магістерського) рівня вищої освіти за ОПП «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» та бакалаврів груп ФІЛ-20-1 та ФІЛ-20-2 (ОПП «Англійська філологія і переклад») із випускницею Кафедри філології та перекладу ІФНТУНГ Діаною Бабій.

Наша випускниця вже декілька років працює радницею Anthony Charles Sousa, депутата Палати громад Канади. Своїм досвідом, проєктами та інсайтами дівчина поділилась із присутніми студентами. 

Діана розповіла про програму стажування студентів «Парламентська програма Україна-Канада» («The Canada-Ukraine Parliamentary Program»), на яку вона зареєструвалася ще навчаючись у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Діана поділилась деталями проходження відбору на стажування, а також згадала, що учасниками цієї програми було багато відомих українських політичних та громадських діячів, зокрема Рустем Умєров, міністр оборони України, та Василь Мирошниченко, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії.

Спікерка також розповіла, що додатково шукає можливості для волонтерського перекладу в Канаді для допомоги українським мігрантам, передусім людям із особливими потребами. Саме так дівчина знайшла перекладацький проєкт «The Language Interpretation and Translation Services» у рамках Immigrant Women Services Ottawa. Для участі у цьому проєкті слід було пройти тест на знання мови та навчальний курс усного перекладу у різних умовах – у суді (у цьому випадку Діані стала в пригоді навчальна дисципліна «Теорія та практика перекладу» та спецкурс (вибіркова дисципліна) із «Юридичного перекладу»), в медичних закладах тощо. Наша випускниця наголосила на важливості дотримання дедлайнів та інших soft skills для успішного працевлаштування у цій сфері.

Приємною несподіванкою стало вітальне «Слава Україні» від Anthony Charles Sousa, який зʼявився у віконечку біля Діани – у Канаді щойно розпочався робочий день!

 

  • Зустріч з випускницею
  • Зустріч з випускницею
  • Зустріч з випускницею
  • Зустріч з випускницею
  • Зустріч з випускницею
  • Зустріч з випускницею