Зустріч з стейкхолдерами освітніх програм (ОПП «Менеджмент адміністрування», ОПП «Проєктний менеджмент») та ОНП «Менеджмент»)

 


Зустрічатись із стейкхолдерами для кафедри МіА – це вже добра практика. З метою обговорення змісту і якості та перспектив освітніх програм другого (магістерського) (ОПП «Менеджмент адміністрування» та ОПП «Проєктний менеджмент») та третього (доктор філософії) (ОНП «Менеджмент») рівнів вищої освіти, 6 квітня 2023 року на зустріч гарантів та членів робочих груп зазначених освітніх програм запросили стейкхолдерів освітніх програм кафедри МіА.

У обговоренні ОНП «Менеджмент» для третього освітнього рівня взяли участь д.е.н., професор Назарова Г.В., завідувачка кафедри соціальної економіки ХНЕУ імені С. Кузнеця, представник нафтогазової галузі, заступник директора АТ «Львівгаз видобування» Сердюченко О.В., доктор філософії з менеджменту, випускниця, а зараз експерт та консультант з питань проєкної діяльності Савка Юлія. У процесі обговорень було запропоновано посилити ОП шляхом залучення до проведення лекцій та зустрічей з аспірантами практиків із галузі, а також до переліку вибіркових дисциплін ввести дисципліни, які дозволять здобувачам досягнути цифрових навичок, що відповідає сучасним потребам галузі, та не тільки…

У обговоренні ОПП «Менеджмент та адміністрування» та «Проєктний менеджмент» також взяли участь стейкхолдери, які є фахівцями та мають досвід у сфері управлінської та проєктної діяльності. На зустріч долучився Директор Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради Попадюк Ігор Ярославович, який поділився досвідом зреалізованих під його керівництвом проєктів, та зазначив, що в даний час Департамент реалізовує дев’ять проєків для міста Івано-Франківська.

Ігор Ярославович озвучив основні навички (soft&hard), які повинен мати сучасний менеджер: знання мови; вміти комунікувати та вести переговори; працювати в команді; набути сферу соціальних контактів; мати логічний, нестандартний, нетиповий підхід до написання проєктної пропозиції/заявки; вміти генерувати ідеї та їх описувати; вести проєкт від початку до завершення; бути готовим до звітності на всіх етапах життєвого циклу проєкту; вирішувати складні ситуації, які виникають під час реалізації проєкту. Як рекомендацію, запропонував підсилили ОП «Проєктний менеджмент» через впровадження практичних інструментів написання проєктів; аналітичними та фінансовими дисциплінами (вміти скласти/сформувати бюджет проєктної пропозиції/заявки).

Для ОП «Менеджмент та адміністрування» Попадюк І.Я. запропонував проходження практики в Департаменті інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради та запропонував під час написання магістерських робіт використовувати потреби та запити, визначені потенційними проектами.

Запрошений на зустріч Олександр Ружило, що є керівником ІФ офісу ІТ-компанії Sombra зазначив, що сьогодні існує потреба у вміннях менеджера комунікувати та проводити переговори, а також глибше знати функції та можливості програмного забезпечення управлінської діяльності, зокрема загальнодоступної програми ХL. Запропонував ввести у навчальний процес дисципліни або теми в ОК, які б забезпечили набуття здобувачами магістерського рівня відповідних компетентностей.

 

001_26.jpg

 

002_28.jpg

 

003_26.jpg

 

004_23.jpg