Зустріч з румунськими колегами

В рамках реалізації міжнародного грантового проекту RoUaTADRI «Ro-Ua Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій» відбулась робоча поїздка представників Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в Технічний університет Клуж Напока - Північний університетський центр Бая Маре (Румунія). Колеги партнерського ЗВО ознайомили прикарпатців із досвідом організації навчальних лабораторій та впровадженням інновацій в навчальний процес.

Студенти з  Інституту інженерної механіки, взяли участь у Міжнародній студентській комунікаційній сесії разом зі студентами румунського технічного університету, де представили можливості новоствореного Центру інноваційного розвитку при ІФНТУНГ для реалізації студентських проектів та ознайомились із доробком румунських студентів, реалізованим із використанням сучасних систем автоматизованого проектування, засобів віртуальної реальності та верстатів із ЧПК.

Делегація викладачів та студентів відвідала передові румунські підприємства  Universal Alloy Corporation Europe SRL (UAC) Dumbravita та EATON ELECTRO PRODUCTIE SRL Sat Sarbi, які знаходяться неподалік міста Бая Маре.  UAC є світовим лідером у виробництві аерокосмічних виробів, постачальником авіаційно-космічних компонентів із вертикально інтегрованим ланцюжком створення, що включає лиття, екструзію профілів з алюмінієвого матеріалу, механічну обробку, обробку поверхні, комплектування та складання. EATON – складова промисловості з виробництва електричного обладнання. Електричний сектор Eaton є світовим лідером у галузі розподілу, якості електроенергії, управління та промислової автоматизації продуктів та послуг.

Обмін досвідом кращих практик дав можливість викладачам та студентам ІФНТУНГ практично ознайомитись  з організацією новітнього машинобудівного виробництва на базі сучасних верстатів із ЧПК та особливостями виробництва електричного обладнання, налагодити міжособистісні партнерські зв’язки з академічною спільнотою університету для подальшої реалізації спільних наукових проектів.

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця