Зустріч з фахівцями-практиками (зустріч з І. Фіщук)

 


08 листопада 2021 р. студенти 2 курсу ОП «Менеджмент» на парі з дисципліни «Менеджмент і підприємництво» (лектор проф. Кінаш І.П.) мали зустріч з власниками різних видів бізнесу. Цікавою видалась бесіда з Іриною  Фіщук власницею ресторації «Світлиця мулярових». Засновниця  атрактивного Івано-Франківського закладу розповіла про власний туристичний проєкт, що має культурну цінність, музейну складову, й розвивається не тільки як заклад харчування. У відповідь на пандемічні виклики ресторатори Франківщини об’єднались та створили ГО «Дорога смаку Прикарпаття». Спільно розроблений гастрономічний маршрут «Гастромандрівки слідами українських літераторів» високо оцінений грантовим Українським культурним фондом. 

1

Студенти активно задавали питання щодо початкового капіталу, змінності туристичних потоків в пандемічний період, сталості бізнесу. Пані Ірина зауважила, що тенденції туристичного бізнесу полягають сьогодні у тому, що підприємства зацікавлені продавати продукцію, яка має менший вуглецевий слід, зацікавлені зменшувати кількість відходів, застосовувати екологічно чисту продукцію для виробництва. Такі речі сьогодні дозволять привернути більшу кількість відвідувачів закладу харчування, зокрема, за дослідженнями, 75% відвідувачів «Світлини Мулярових» - приїжджі (туристи і екскурсанти) міста Івано-Франківська.

2

3

На зустріч також була запрошена Діана Гуменюк – директор туристичної агенції «Лафа-тревел». Засновник Івано-Франківської туристичної фірми розповіла про власний туристичний сімейний бізнес.  Зосередила увагу на обраній формі господарювання-це ТОВ, наголосила на перевагах і недоліках. 

Відповідала на питання щодо виживання туристичного бізнесу в період пандемії. Розповіла про найбільших гравців туристичного бізнесу на ринку України, Корал-тревел, Джоин-ап, Анекс-тур та інших, яким надає перевагу туристична агенція. Про відмінності роботи великих  і нішевих туроператорів.

Студенти активно задавали питання щодо нових туристичних напрямків, змінності туристичних потоків в пандемічний період, сталості бізнесу, прийнятих рішень у кризовий період. 

Відрадно, що до зустрічі долучилась  випускниця ОП «Менеджмент» 2019 р. Мажак Аня. Вона працює менеджером із збуту ТДВ «Полонина» в м. Івано-Франківську.  Розповіла про особливості ведення виробничого бізнесу, про асортимент і його зміни, про зміни смаків покупців, про угоди, специфіку виробничого процесу  тощо.