08 листопада 2021 р магістри ОП «Туризм» разом із бакалаврами ОП «Менеджмент» мали зустріч з Іриною Фіщук власницею ресторації «Світлиця мулярових».
Засновник атрактивного Івано-Франківського закладу розповіла про власний туристичний проект, що має культурну цінність, музейну складову, й розвивається не тільки як заклад харчування.
У відповідь на пандемічні виклики ресторатори Франківщини об’єднались та створили ГО «Дорога смаку Прикарпаття».
Спільно розроблений гастрономічний маршрут «Гастромандрівки слідами українських літераторів» високо оцінений грантовим Українським культурним фондом.
Студенти активно задавали питання щодо початкового капіталу, змінності туристичних потоків в пандемічний період, сталості бізнесу.
Пані Ірина зауважила, що тенденції туристичного бізнесу полягають сьогодні у тому, що підприємства зацікавлені продавати продукцію, яка має менший вуглецевий слід, зацікавлені зменшувати кількість вдходів, застосовувати екологічно чисту продукцію для виробництва.
Такі речі сьогодні дозволять привернути більшу кількість відвідувачів закладу харчування, зокрема, за дослідженнями, 75% відвідувачів «Світлини Мулярових» - приїзджі (туристи і екскурсанти) міста Івано-Франківська.