ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ДОКУМЕНТОЗНАВЦІВ ІЗ БЕЛЬГІЙСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ

     ​​​ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ДОКУМЕНТОЗНАВЦІВ ІЗ БЕЛЬГІЙСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ

У середу, 17 березня, студенти 3-го курсу гр. ІС-18-1 нашої спеціальності мали можливість на онлайн-парі з «Архівознавства» поспілкуватися з п. Зеноном Ковалем, відомим бельгійським дипломатом українського походження. Зустріч була присвячена темі «Архівна україніка», де п. Зенон розповідав про становлення та діяльність української громади у Бельгії, українські осередки (Український Допомоговий Комітет, Спілку української молоді), українську документальну спадщину закордоном, родинний архів та працю свого батька Омеляна Коваля. Архівні матеріали стали основою для написання книги «Ювілейний альманах (1945-2005) Українського Допомогового Комітету й організованого українського громадського життя в Бельгії», яку видав п. Омелян Коваль у 2009 р.

Під час зустрічі поважний гість також розповів про свій шлях дипломата, життєве кредо, та розмірковував над питанням збереження української ідентичності закордоном. Насамкінець п. Зенон порадив нашим студентам вивчати іноземні мови, завжди бути собою й слідувати своїй мрії, зберігати пам'ять про своє коріння та розвивати традиції своєї родини.

Онлайн-зустріч проходила цікаво й позитивно майже дві години. Студенти підготували багато актуальних запитань.

Щиро дякуємо п. Зенону за можливість поспілкуватися і ближче познайомитись з діяльністю та документальною спадщиною української громади у Бельгії!

ДОВІДКА:

Омелян Коваль (1920-2019) – батько Зенона Коваля, український громадський діяч, член проводу Організації Українських Націоналістів, політв'язень Аушвіцу. Очолював Спілку української молоді (СУМ) у Бельгії, заснував журнал для молоді «Крилаті», видавництво та друкарню в Брюсселі, був секретарем і головою Головної Ради Українських Громадських Організацій Бельгії, одним із президентів Європейського Конгресу Українців, а згодом почесним головою Ради директорів Світового конгресу українців.

 

​​​​​​​

  • ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ДОКУМЕНТОЗНАВЦІВ ІЗ БЕЛЬГІЙСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ
  • ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ДОКУМЕНТОЗНАВЦІВ ІЗ БЕЛЬГІЙСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ
  • ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ-ДОКУМЕНТОЗНАВЦІВ ІЗ БЕЛЬГІЙСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця