Завдяки партнерству з ІФНТУНГ відбудеться благодійний велопробіг

Сьогодні на стадіоні Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулась прес-конференція для ЗМІ щодо цілей, маршруту та організаційних моментів  велопробігу «Слідами Трансверсальної залізниці», генеральним партнером проведення якого є ІФНТУНГ.

Один з організаторів велопробігу – голова СК «Каменяр» Дмитро РОМАНИШИН, проінформував про мету заходу та подякував ректору університету Ігорю ЧУДИКУ за підтримку й допомогу, без яких традиційний велотрейл міг би й не відбутись. Велопробіг має на меті привернути увагу до ідеї відновлення функціонування залізничної гілки сполучення Івано-Франківськ – Тернопіль (траса колишньої Галицької трансверсальної залізниці), а також до стратегічного значення залізничного транспорту області у мирний та воєнний час. У рамках заходу заплановано зібрати кошти для активіста велопробігу, а сьогодні – військовослужбовця 102 бригади для придбання тактичної рації й іншого обладнання.

Очільник університету Ігор ЧУДИК вважає ініціативу велопробігу дуже корисною: «Це – можливість пізнати свою історію та використати її позитивний досвід, це – інтеграція військових ветеранів до цивільного життя, це – підтримка й донати для ЗСУ, і наснага для тилу – добре виконувати свою роботу на місцях. Тільки разом і тільки згуртовано ми можемо прийти до перемоги!»

Велопробіг обіцяє бути цікавим. Адже судді визначатимуть переможців, які отримають нагороди та відзнаки. Прийти першим до фінішу – проїхати найшвидше 34 км (саме така довжина траси), встигаючи милуватись краєвидами та оминаючи перешкоди, під силу тим, хто має справний велосипед, жагу до перемоги та 18 років. Адже участь у велотрейлі лише для повнолітніх. 

Нагадуємо, що маршрут стартуватиме в Івано-Франківську (с. Хриплин, вул пресмашівська 6а) та завершиться у с. Нижнів (пам’ятний знак Галицькій залізниці на Дністрі). 

Бажаємо учасникам гарної погоди та перемог! 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5