З робочим візитом до надійних румунських партнерів

У рамках робочого візиту до Румунії ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик та директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Дмитро Дзвінчук відвідали Технічний університет Клуж-Напока (Technical University of Cluj Napoca), який є давнім та надійним1 партнером українського ЗВО.

2На зустрічі з представниками ІФНТУНГ  ректор румунського університету Васіле Цопа пригадав багаторічну співпрацю українським університетом, коріння якої сягають у 90-і роки минулого століття.   Пригадали численні спільні міжнародні проекти в рамках транскордонного співробітництва на екологічну тематику, практики, конференції, екскурсії викладачів та студентів на передові румунські підприємства. В 2023 році завершено виконання 3-х спільних проектів, бюджет ІФНТУНГ у всіх проектах склав понад 400 тис. євро.

Відтак ректори зупинились на питання подальшої реалізації підписаних між університетами партнерських угод. На часі постали питання розширення Угоди в освітній та науковій частинах. Зокрема, йдеться про широкі академічні обміни студентів, аспірантів, науково-педагогічних працівників, спільну підготовку аспірантів. У науковій сфері планується розширення міжнародної співпраці в рамках транскордонних програм, які працюють над пошуком шляхів вирішення спільних проблем: енергетичного переходу, екології довкілля, видобувних урбанізованих територій, формування управлінського ресурсу ефективних менеджерів тощо.

Зустріч минула у дружній атмосфері, що посприяло швидкому взаємопорозумінню у ключових питаннях. Надійність та підтримка наших румунських партнерів надихає на ефективну роботу.

 

  • 1
  • 2
  • 3