З проектом UNIVERSEH – до Арктичної зимової школи

В рамках міжнародного проекту Universeh2.0.Extended for Ukraine з 26 лютого по 1 березня троє студенток Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу   –  Анастасія  КИСЕЛЮК (гр. НЗГ-21-1, Факультет природничих наук), Вероніка ЧУДИК (гр. ІП-22-2, Інститут інформаційних технологій) та Тетяна ШЕРЕМЕТ (гр. ПО-21-1, Інститут інформаційних технологій) взяли участь в Арктичній зимовій школі (Arctic Winter School in Kiruna, Sweden), яка проходила на базі Шведського інститут космічної фізики (Institutet för rymdfysik, або IRF). 

Арктична зимова школа об’єднала студентів багатьох європейських університетів у різних воркшопах, лекціях та захоплюючих екскурсіях на космічну тематику. Неймовірні враження та досвід від участі в проекті отримали наші студентки, яким діляться з викладачами та однокурсниками. 

Зокрема, Анастасія КИСЕЛЮК вважає, що ця поїздка подарувала їй велику кількість знань про Арктику та умови життя  в тій місцевості» «Окрім цікавого матеріалу про холод та зиму, ми мали практику – будували споруди від холоду, розробляли свої ідеї для стартапів та ділилися особливостями життя кожної національності».

Незабутнім вважає досвід Арктичної зимової школи у м. Кіруна й Вероніка ЧУДИК: «Під час навчання я мала чудову можливість познайомитись з людьми з різних країн – Франції, Бельгії, Німеччини, Польщі, Швеції, Люксембурга,  дізнатись багато цікавого про їхні звичаї та традиції. Навчання було дуже цікавим та різноманітним завдяки інформативним лекціям, які проводили досвідчені викладачі. Ми охопили широкий спектр тем: від фізики та географії – до мультилінгвістики. Було багато інтерактивних заходів, які допомагали нам працювати в команді та взаємодіяти з іншими учасниками. Winter Arctic School стала для мене чудовою нагодою розширити свої знання, познайомитись з новими людьми та відчути атмосферу міста Кіруна».

«Мені пощастило взяти участь у міжнародному проекті UNIVERSEH 2.0. Extended for Ukraine, який об'єднує студентів з різних куточків Європи. Ми мали можливість порівняти свої культурні особливості та краще зрозуміти мислення людей з різних країн. На мій подив такі, на перший погляд, рутинні речі як транспорт чи сімейна вечеря, трактуються дуже по різному в залежності від твого походження, - відзначає Тетяна ШЕРЕМЕТ. -  Щодо програми, то вона була дуже насиченою. Ми відвідували лекції, які ознайомили нас з кліматом та місцевістю цього регіону, це дало нам розуміння в якому особливому місці ми знаходимось. Також для нас були проведені воркшопи на тему кліматичних явищ Арктики».

Усі учасниці з захопленням згадують про розважальну програму, яку організатори втілили на найвищому рівні. Вони мали змогу відвідати особливі  місця: льодяний готель з його неймовірними тематичними кімнатами; космічний центр, де власноруч змогли доторкнутись до деталей справжніх ракет, можливість побачити північне сяйво на власні очі та багато, багато іншого.

Участь у проекті назавжди закарбується у їхній пам’яті та стане чудовою освітньо-науковою пригоду їхнього життя.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9