Як стати лідером у сфері енергоефективності розповіла студентам випускниця кафедри ЕМТД

Днями на кафедрі енергетичного менеджменту та технічної діагностики (ЕМТД) відбулася зустріч студентів і викладачів з енергоменеджеркою Долинської громади, випускницею кафедри 2017 року Сніжаною Долішньою. Тематика семінару  стосувалася двох навчальних дисциплін – «Енергетична ефективність устаткування та споруд» і «Енергетичний менеджмент».

1Відомо, що місто Долина вважається українською столицею енергоефективності. Місто успішно пройшло сертифікаційний аудит за вимогами стандарту ІSО «Системи енергетичного менеджменту» і стало єдиним в Україні, котре отримало сертифікат відповідного міжнародного зразка. Сьогодні в Долині утеплено всі заклади бюджетної сфери міста, а це - більше 30% житлових будинків, що є найвищим показником в Україні, модернізовано вуличне освітлення. Також місто відмовилося від централізованого опалення та перевело понад 60% великих котелень на альтернативні види палива.

Серед подальших планів – розвиток вітрової енергетики у місті, розгляд можливого використанням старих нафтових свердловин для опалення тепловими насосами й утеплення понад 90% усіх будинків в місті протягом десятиріччя.

Від фахівчині студенти дізналися про реалізовані проєкти Долинської територіальної громади в галузі енергоефективності. На думку п. Сніжани, однією з компонентів успіху є чітке розуміння важливості енергоефективності та відновлюваної енергетики для ТГ, залучення фінансування в рамках міжнародних проєктів.

Особливо майбутніх випускників цікавили питання щодо можливостей працевлаштування і найважливіших знань та навиків, необхідних майбутньому енергоменеджеру.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4