Як молодим ученим інтегруватися в міжнародний науковий простір

У межах роботи ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених «Наукова молодь – 2021» відбувся круглий стіл «Інтеграція молодих вчених у міжнародний науковий простір: досвід, напрями та рекомендації». Рада молодих вчених Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу виступила одним із організаторів наукового заходу.

У 2021 році наказом Міністерства освіти і науки від 10.02.2021 № 167 було затверджено оновлену дорожню карту інтеграції України до Європейського дослідницького простору (ЄДП), яка є стратегічним документом, що охоплює багатосторонні процеси з метою системної підтримки науки та інновацій. Концепція Європейського дослідницького простору складається з шести спільно визначених Європейською Комісією пріоритетів, навколо яких кожна країна ЄДП формує свою дорожню карту: підвищення ефективності національних дослідницьких систем;  спільне вирішення проблем, зумовлених глобальними викликами; вільний ринок праці дослідників; гендерна рівність; відкрита наука та відкриті інновації; розвиток міжнародного співробітництва.

1Саме обговоренню оновленої дорожньої карти інтеграції України до ЄДП, розгляду особливостей застосування інструментів відкритої науки, можливостей обміну знаннями між державними та приватними структурами, можливості створення центів передового досвіду був присвячений круглий стіл «Інтеграція молодих вчених у міжнародний науковий простір: досвід, напрями та рекомендації». Від ІФНТУНГ з вітальним словом до учасників конференції та круглого столу звернулась в.о. голови Ради молодих вчених, доц. Теодозія Яцишин.

Під час заходу учасники мали можливість обмінятися досвідом, здійснити колаборацію щодо міжнародної практики участі у стажуваннях і грантових проєктах, отримали рекомендації щодо публікації статей у фахових виданнях Scopus, Web of Science та їх доступності.

 

 

  • 1
  • 2