Як ДТЕК Нафтогаз сприяє якісній підготовці фахівців ІФНТУНГ

Пріоритетом освітньої політики Івано-Франківського національного технічного університету нафти  газу  є висока якість освітніх послуг, а одним з важливих інструментів її забезпечення – співробітництво з бізнес-партнерами. Тож в рамках договору про співпрацю з ДТЕК Нафтогаз за організації кафедри нафтогазових машин та обладнання Інституту інженерної механіки та робототехніки для студентів, аспірантів нафтогазових спеціальностей та професорсько-викладацький1 2колективу сьогодні в університеті  відбувається професійний воркшоп «Ремонт свердловин та інтенсифікація. Досвід реалізації проектів та технічні засоби», який проводить  заступник керівника департаменту з КРС та інтенсифікації ПрАТ «Нафтогазвидобування» ДТЕК Нафтогаз Юрій КУРЕЦЬ.

У вступному слові спікер зазначив, що він – випускник ІФНТУНГ 2001 року та після університету одразу пов’язав  свою професійну кар’єру з нафтогазовою справою. Гість окреслив напрями роботи, відповідно до яких відбуватиметься цей професійний воркшоп. Головний акцент – на інновації та технічні засоби, які використовує  ДТЕК Нафтогаз при ремонті свердловин, на процес закінчування та інтенсифікації свердловин, а також на підготовку висококваліфікованих фахівців, які розвиватимуть в недалекому майбутньому нафтогазову галузь. Юрій КУРЕЦЬ наголосив, що реалізуючи будь-який проект: «Слід дотримуватись 4чітких правил. У пріоритеті – безпека людей, рівень технічного забезпечення, протифонтанна безпека, відповідальність, професійність».3

У рамках воркшопу відбувся також тренінг «Керування свердловиною під час нафтогазопроявлення» з використанням тренажера-імітатора Drillsim 5000 Тренажерного бурового центру ІФНТУНГ. Завершився захід Круглим столом «Обмін досвідом щодо ремонту, закінчування та інтенсифікацій свердловин. Підготовка спеціалістів та аспекти, на які потрібно звернути увагу».

Учасники заходу здобули цінний досвід та настанови від представника ДТЕК Нафтогаз, який у якості університетського партнера та стейкхолдера забезпечує інтеграцію університету в сучасний освітній, науковий, соціальний та економічний простір задля побудови інноваційного освітнього середовища з новими можливостями, ресурсами, технологіями та ідеями, а також сприяє якісній підготовці фахівців нафтогазового комплексу ІФНТУНГ та інших профільних ЗВО України.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8