XVIII Міжнародна конференції ICEP-2021: українсько-литовський вектор дизайн-мислення

У рамках реалізації українсько-литовського проєкту «Розвиток компетентності працівників литовського та українського публічних секторів з використанням методології дизайн-мислення» 23 квітня 2021 року Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу на XVIII Міжнародній конференції ICEP-2021 (International Conference on European Processes), яку організував в онлайн-режимі партнер проєкту – Каунаський технологічний університет (Литовська республіка), представляли 14 учасників від Інституту гуманітарної підготовки та державного управління (ІГПДУ), Інституту економіки та менеджменту (ІЕМ) та Інституту післядипломної освіти (ІПО).

Метою конференції,  географія якої охоплює країни Балтії, Німеччину, Фінляндію, Польщу, Україну й ін., є об’єднання академічної спільноти та представників громадянського суспільства для обговорення результатів актуальних наукових досліджень та тенденцій європейських процесів. Серед ключових дискусійних напрямів (політичних, економічних, управлінських та соціальних) –  сучасні підходи до управління ризиками та безпекою в Європі, індустрія 4.0 та її трансформації в Європі, підприємництво та інновації в Європі, реформування європейських систем державного сектору, методології та методи2 дослідження європейських процесів, розумні робочі місця та розвиток нових компетенцій працівників, інституційна етика, відповідальність та стійкість у контексті цілей сталого розвитку ООН, соціальна нерівність у Європі, політичні та організаційні підходи до міграційних викликів у Європі.

1Пленарне засідання розпочали доповідями співзасновник та віце-президент Інституту розвитку, старший аналітик відділу бізнес-аналітики ABSL Poland, доц. Станіслав Умінський («Відповідь ЄС на глобальний виклик: зростання конкуренції за ПІІ в постпандемічній перспективі») і науковий співробітник КТУ та старший радник з питань фінансових злочинів в Консультативній місії Європейського Союзу в Україні Павлій Клікунас («Інтеграція політики щодо великих даних, науки про дані та штучного інтелекту в реформу сектору безпеки – найкращі практики в загальній політиці безпеки та оборони ЄС»).

Професорка кафедри публічного управління та адміністрування (ПУА) Мар’яна Орлів представила3 на основній сесії проміжні результати українсько-литовського проєкту (керівники – директор ІГПДУ, проф. Дмитро Дзвінчук (ІФНТУНГ) та проф. Брігіта Янунайте (КТУ)), до реалізації якого залучено 23 представники різних структурних підрозділів університету. Проведені дослідження  стосуються оцінювання та розвитку публічних службовців з використанням методології дизайн-мислення для запровадження реформ та інновацій.

Крім того, проф. Мар’яна Орлів - співмодератор секційного засідання проєкту «Удосконалення освітніх методів для сталого майбутнього», на якому обговорювались питання створення дизайн-лабораторії на базі Інституту гуманітарної підготовки та державного управління, а також основні напрями її діяльності.

На секційне засідання від ІФНТУНГ заявлені доповіді: «Оцінювання та розвиток публічних службовців з використанням методології дизайн мислення для запровадження реформ та інновацій» (проф. кафедри ПУА М. Орлів, проф. КТУ Б. Янунайте), «Модель 3S-лідерства як інструмент використання технології дизайн-мислення в системі публічного управління» (кафедра ПУА – проф. Д. Дзвінчук, асп. кафедри М. Лютий, доц. І. Озьмінська, завідувач кафедри, проф. В. Петренко), «Розвиток міжкультурної компетентності засобами дизайн-мислення» (доценти кафедри документознавства та інформаційної діяльності Т. Ганцюк, Х. Вінтонів, Н. Опар, доц. кафедри ПУА Б. Гривнак),  «Використання методу дизайн-мислення у процедурах сертифікації персоналу» (Г. Малиновська, доц. кафедри ПУА Л. Мосора, директор ІПО, доц. С. Кісь, доц. кафедри підприємництва і маркетингу С. Побігун, асис. кафедри теорії економіки та управління О. Яцюк).

Міжнародна конференція ICEP користується великим авторитетом серед європейської наукової спільноти. Тож відібрані статті учасників XVIII Міжнародної конференції ICEP-2021 будуть опублікують у спеціальному випуску журналу «European Integration Studies», який індексується в наукометричній базі Web of Science.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця