Взаємодія освіти й виробництва як фактор ефективної підготовки професіоналів

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу продовжує розвивати партнерство та плідну співпрацю з виробництвом задля досягнення взаємовигідних результатів.

Успішна економіка держави, особливо в умовах сьогодення, тісно пов’язана з темпами розвитку енергетичної галузі та високим рівнем підготовки фахівців з електроенергетики для відновлення, відбудови й ефективної експлуатації енергетичних об’єктів. Так, сьогодні, 17 серпня, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та  Товариство з обмеженою відповідальністю «Електросвіт» уклади  договір про співробітництво. Сторони співпрацюватимуть у сфері організації та проведення практики здобувачів вищої освіти, підготовки та перепідготовки кадрів, а також навчально-методичної, наукової та науково-технічної діяльності тощо.

1ІФНТУНГ представляла делегація у складі ректора ІФНТУНГ Ігоря Чудика, директора інституту архітектури, будівництва та енергетики Мирослава Мазура та завідувача кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петра Курляка. ТОВ «Електросвіт»  представляли генеральний директор Сергій Биков і директор департаменту обладнання та сервісу Андрій Штогрин.

Підписанти  Договору – ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик  та генеральний директор ТОВ «Електросвіт» Сергій Биков, погодили взаємні зобов’язання, серед яких: підвищення ефективності наукових досліджень, впровадження їх у виробництво та вдосконалення якості підготовки фахівців електроенергетичної галузі. Узгоджено, що товариство може вносити пропозиції щодо змін та удосконалення освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», брати участь у працевлаштуванні випускників університету на вакантні місця, сприяти навчанню та підвищенню кваліфікації працівників самого підприємства на дуальній, заочній та післядипломній формі освіти, забезпечувати проходження виробничої практики студентам спеціальності 141 згідно з укладеним договором.

2Для делегації ІФНТУНГ була організована екскурсія на виробництво електротехнічної продукції ТОВ «Електросвіт». Екскурсію провели Андрій Штогрин  —  директор департаменту обладнання та сервісу, Олег Кардаш  — технічний керівник з високовольтного обладнання  та Юрій Семкович  —  керівник виробництва. Присутніх ознайомили із технологічним процесом виготовлення комплектних трансформаторних підстанцій блочного типу 35-110 кВ, бетонних трансформаторних підстанції 6(10)/0,4 кВ, металевих комплектних трансформаторних підстанції 6 (10,35)/0,4 кВ, комірок та розподільчих пристроїв середньої напруги 6-35 кВ, панелей і розподільчих пристроїв низької напруги 0,4 кВ, шаф управління двигунами на базі частотних перетворювачів та пристроїв плавного пуску виробництва SchneiderElectric.

Довідково. ТОВ «Електросвіт» —   прогресивна вітчизняна компанія у сфері виробництва високоякісної сертифікованої продукції — трансформаторних підстанцій та розподільчих пристроїв. Компанія розпочала свою діяльність ще в 2002 році та є офіційним партнером компанії SCHNEIDER ELECTRIC.

 

  • 1