Випускники ІФНТУНГ міцно тримають енергетичний фронт

Сьогоднішня реальність багатьох співробітників енергетичної сфери – це працювати понаднормово, 24/7, без відпочинку та вихідних, щоб в наші з вами домівки продовжував поступати струм та постачатися газ. Серед них багато випускників єдиного профільного ЗВО України – Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Сьогодні група Нафтогаз відзначила невтомну працю Романа Ляховича, випускника ІФНТУНГ, який у 30 років очолив один із найновіших об’єктів Укргазвидобування на заході України — сучасну дотискувальну компресорну станцію (ДКС).

Усвідомлюючи велику відповідальність, Роман швидко освоїв нову техніку. Сьогодні він завжди поряд із телефоном. Вдень і вночі, у будні та свята. Адже від того, як чітко спрацює його команда, залежить чи буде газ в оселях сотень тисяч українців. Коли влітку цього року йому запропонували посаду начальника ДКС, він хоч і з острахом, але погодився:

«Для мене це нове. Цікаво заглиблюватися у технологічні процеси: як відбувається перекачування, вивчати нові компресорні машини. Але спочатку було страшнувато. Відчуваєш велику відповідальність, адже усвідомлюєш, що весь газ, який видобувається на нафтогазопромислі, перекачує ця компресорна станція. Без неї нікуди. Вона має працювати 24/7».

Він залучений у процес цілодобово, без вихідних, адже ніколи не можливо передбачити, коли щось може статися, особливо в умовах повномасштабної війни та постійних обстрілів. Роман завжди залишається в межах доступу до ДКС, аби будь-якої миті доїхати до компресорної. Його команда вчиться буквально «з коліс» та постійно вдосконалюється. Сьогодні разом вони освоюють усі тонкощі перекачування газу та щосили наближають перемогу нашої країни. 

1

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця