Виграти грант, щоб презентувати ідеї енергетичного співробітництва

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу вже віддавна славиться активною участю в міжнародній проектній діяльності. Його працівники реалізовують амбітні тривалі міжнародні проекти, виграють гранти, є активними учасниками міжнародних конференцій.

2Сьогодні університет знову має нагоду заявити про успіх   доцентки кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Інституту архітектури1 будівництва та енергетики Ірини ЯРЕМАК, яка єдина з Прикарпаття виграла грант на подорож для авторів оригінальних досліджень або аналітичних статей від Асоціації європейських прикордонних регіонів (АЄПР), що забезпечило їй можливість  з 8 по 10 листопада цього року  взяти участь у VII Транскордонній школі та щорічній конференції Асоціації європейських прикордонних регіонів (The Association of European Border Regions (AEBR)) в м. Кошице, Словаччина.

Варто зазначити, що у конференції взяли участь та поділились власним досвідом транскордонного співробітництва представники наукової спільноти з різних країн світу. Серед них, зокрема, були науковці з Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії, Німеччини, Австрії, Іспанії, Норвегії, Ізраїлю, США, Канади та інших держав.

Ірина ЯРЕМАК представила доповідь на тему: «Стан та перспективи розвитку транскордонного співробітництва України з країнами ЄС у сфері енергетики». Ключовими були аспекти доповіді, пов’язані із активізацією партнерства з ЄС в енергетичній сфері з метою відновлення української енергетики та поглиблення її інтеграції до європейських мереж. Науковиця з ІФНТУНГ вважає участь в конференції надзвичайно важливої не лише з огляду на інноваційну складову, але  задля можливості говорити та заохочувати європейську наукову спільноту до відновлення нашої країни.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4