Відкрита лекція на тему: «Міграція – виклики та загрози для ЄС»


Сьогодні в онлайн форматі для Gdańska Szkoła Wyższa відбулася відкрита лекція на тему: «Міграція – виклики та загрози для ЄС», яку провів доктор політичних наук, професор кафедри Василь Остап`як. У лекції взяли участь понад 90 слухачів, котрі спільно обговорили проблеми міграції та розвитку економіки країн ЄС.

Особливу увагу під час лекції було приділено висвітленню сфери міграції, глобальним причинам міжнародної трудової міграції, котрі включають нерівномірний економічний розвиток, розрив доходів та можливостей між країнами, дисбаланс населення, що веде до надлишку робочої сили в одних країнах і її дефіциту в інших.

Наприкінці зустрічі учасники провели дискусію: «Міграція і її чинники, що спричиняють демографічні зміни». Було зазначено, що зниження кількості молодого та працездатного населення веде до старіння населення в ЄС, а це може мати довгострокові наслідки для економічного зростання. Зменшення кількості молоді може також негативно впливати на потенціал економічного розвитку України в майбутньому.


 

  • 2

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця