В університеті відкриють стартап-школу

Днями відбулося урочисте підписання договору про відкриття стартап-школи в  Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Школа працюватиме в рамках Меморандуму про створення та підтримку на базі університету Інноваційного кластеру Івано-Франківської області.

1Від ІФНТУНГ договір підписав ректор Євстахій Крижанівський, від інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine» - ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»  Михайло Згуровський та директор Інноваційного холдингу Олексій Струцинський.

Україна прагне зменшити свою залежність від нафтопродуктів сусідніх держав. Тому відкриття стартап-школи в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу сприятиме вирішенню вкрай необхідних для галузі задач: зменшення викидів вуглецю шляхом його уловлення та транспортування; отримання синього водню зі свердловин - як альтернативу традиційним джерелам енергії; декарбонізація повітря, його утримання та зберігання.

У майбутньому це дасть можливість сісти за один стіл переговорів з провідними компаніями та надати їм проєкт свого бачення  та  рішень щодо зменшення викидів в повітря та їх переробку, що призведе до використання чистих технологій на європейському рівні.

 

  • 1