В 51+ цифрове життя тільки починається!

​​​​​​​В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу триває реалізація проекту eMS – 730 eDigiStars - «Розбудова можливостей цифрового підприємництва для людей похилого віку за допомогою інноваційної системи навчання» в рамках «Interreg - Дунайська транснаціональна програма».

Основна мета проекту - це розширення можливостей старшого покоління на цифровому ринку праці для підвищення  рівня самозайнятості, формування кваліфікованої робочої сили з новими цифровими компетенціями для бізнесу й соціальної сфери шляхом забезпечення стійкості інноваційних екосистем на території Дунайського регіону. Для її досягнення передбачено реалізацію наступних завдань:

-становлення стійкої екосистеми, яка дасть можливість особам віку 51+  стати постачальниками цифрових послуг (навіть базових) для роботодавців;

-розробку, адаптацію та пристосування інноваційних навчальних програм до формування цифрових підприємницьких і соціальних компетенцій;

-формування довіри представників промисловості та бізнесу (потенційних роботодавців) до цифрової компетентності людей віку 51+;

ифрової самозайнятості осіб цієї вікової категорії через впровадження сертифікації та забезпечення якості їхньої праці.

Лідер-партнером проекту є громадська організація розвитку бізнесу – «Innoskart» (Угорщина) та 13 партнерів із 8 країн:   Центральне Задунайське регіональне інноваційне агентство (Угорщина); Фундація поліпшення можливостей працевлаштування PRIZMA (Словенія);  муніципалітет м. Марибор (Словенія);  Асоціація бізнес-агентств (Болгарія); Болгарська промислова асоціація - Союз болгарського бізнесу (Болгарія); Бізнес Верхньої Австрії - Кластер пластмас (Австрія);  муніципалітет м.Праги (Чехія);  Агенція розвитку Сербської Республіки (Боснія і Герцоговина);  Інноваційний центр DEXIC (Чехія); Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу;  Європейський центр соціальної професійної інтеграції (Румунія); Румунський ринок праці (Румунія);  Національне агентство зайнятості (Болгарія).

Для впровадження та адаптації результатів задіяні асоційовані партнери: Івано-Франківський обласний центр зайнятості (Україна), Центр професійної підготовки (Угорщина), Мережа центрів зайнятості (Австрія), Пятдесят+  (Чехія), Служба зайнятості Словенії, Регіональне бюро Марібора (Словенія).

Реалізація проекту триватиме 30 місяців (з 01.07.2020 по 31.12.2022). Відповідно до цих термінів, розроблено комунікаційний план проекту й проведено дослідження стейкхолдерів (зацікавлених осіб) його реалізації. Окрім того, сформовано довгий і короткий список територіальних консультативних груп для розробки основних інструментів проекту й проведено переговори з потенційними учасниками консультативної групи в Івано-Франківському регіоні та підписано з ними Декларації. Також досліджено стан зайнятості людей віку 51+, їхні цифрові компетенції та існуючі навчальні програми для них. На цій основі розроблено та презентовано проект Стратегії розвитку цифрових компетентностей людей віку 51+ в Дунайському регіоні.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця