УРОЧИСТА ПОСВЯТА В НАФТОВИКИ!!!

У рамках Дня університету відбулось посвячення студентів нафтогазових спеціальностей, яких перед верстатом-гойдалкою вишикувалось понад 100,  у нафтовики. Для першокурсників цей момент особливо щемкий.

          8

Адже потиснути їм руку чорним золотом прийшли відомі фахівці нафтогазової галузі – колишні випускники

6744  4353 кенен

ІФНТУНГ, яким університет простелив дорогу в успішне професійне життя. Звертаючись до першокурсників, ректор ІФНТУНГ наголосив, що нафтогазова галузь – дуже потрібна справа, особливо в умовах російсько-української війни: «Ви живите у час викликів, який покаже майбутнє сильної, незалежної, енергоефективної України. Ви обрали добру путь – стати інженерами-нафтовиками і ви будете будувати нову Україну, яку поважатиме весь світ. У стінах нашого університету вам дадуть для цього всі необхідні знання й вміння». А от голова Вченої ради університету Євстахій Крижанівський назвав їх частинками великої спільноти прометеїв, які несуть тепло і світло у кожну домівку по всьому світі». Він закликав їх гідно нести свій життєдайний факел на користь людства й берегти довкілля.

На посвяті пролунало багато теплих та напутніх слів від директора Інституту нафтогазової інженерії Олега Витязя, менеджера з геології та розробки нових проектів в Україні компанії «Експерт Петролеум Україна» Назарія Гедзика, представників SPE, інших високих гостей.

Для новоспечених нафтовиків був організований святковий пікнік — з піцою і співами під гітару.

Вже традиційно День університету  відзначають відкриттям нової сучасної лабораторії. Цього року – це навчальна лабораторія видобування газу і конденсату ім. І. І. Кравченка кафедри видобування нафти і газу Інституту нафтогазової інженерії, об лаштована за підтримки АТ «Укргазвидобування». За словами проректора з наукової роботи Олександра Кондрата, лабораторія оновлена для студентів та науковців й дасть можливість для високоточних досліджень природних вуглеводнів та технологій їх видобутку: «Важливо, що умови лабораторних робіт максимально близькі до реальних умов на родовищах та бурових». Присутніх на відкритті лабораторії привітав онлайн  менеджер високої ланки «Укргазвидобування» та член член наглядової ради ІФНТУНГ Олександр Романюк. Він високо оцінив освітню та наукову діяльність університету та поздоровив фахівців з Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Очільник університету Ігор Чудик нагородив Олександра Романюка медаллю «За заслуги перед ІФНТУНГ».