Унікальна лабораторія повірки засобів обліку газу

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ) відкрилася нова навчально-дослідницька лабораторія для повірки лічильників газу завдяки партнерству з державним підприємством "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" (ДП "Івано-Франківськстандартметрологія"). З цієї осені лабораторія розпочне свою діяльність, проводячи повірку, випробування та оцінку відповідності лічильників газу з простежуваністю вимірювань до національних еталонів України, які є міжнародно визнаними.

Студенти кафедри транспортування та зберігання енергоносіїв (ТЗЕН) ІФНТУНГ зможуть скористатися численними перевагами нової навчально-дослідницької лабораторії, оскільки зможуть отримати практичний досвід у роботі з сучасними лічильниками газу, що є критично важливим для їхньої підготовки. Вони матимуть змогу: навчитися проводити повірку та випробування лічильників у діапазоні витрат від 1 м³/год до 25000 м³/год; залучатися до науково-дослідних проєктів, що дозволить їм поглибити свої знання і навички у сфері метрології та стандартизації; досконало оволодіти навичками роботи з сучасними контрольно-вимірювальними системами.

Таким чином, нова лабораторія стане важливим ресурсом для студентів кафедри ТЗЕН, забезпечуючи їм доступ до практичного досвіду, наукових досліджень та професійного розвитку.

 

  • Унікальна лабораторія повірки засобів обліку газу
  • Унікальна лабораторія повірки засобів обліку газу