У нас одна спільна група крові – українська!

Сьогодні українська армія як ніколи потребує нашої підтримки. Кожен з нас може допомогти зберегти життя наших військових. «Стань донором крові – врятуй життя захисникові» - під таким гаслом проходить сьогодні благодійна донорська акція в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Протягом дня студенти й працівники університету діляться власною кров’ю із захисниками України, які отримали поранення різного ступеня важкості внаслідок збройної агресії рф.

Більшість студентів, які зареєструвалися для донації, здають кров уперше. Проте, не хвилюються, бо вважають, що це їхній обов’язок, ще один фронт.

1«У такий складний час ми повинні допомагати нашим військовим як можемо, бо вони віддають найцінніше заради кожного з нас. У нас донорство крові займе хвилин 10, а комусь із наших захисників врятує життя», - ділиться думками студентка Інституту економіки та менеджменту Олена Садівська.

Організували акцію члени Профспілки студентів ІФНТУНГ. І це не єдина добра справа студентського об’єднання. Вони від початку повномасштабної війни рф проти України допомагають силам оборони, серед яких є чимало студентів і працівників університету.

2«У перші дні повномасштабної війни ми організовували збір коштів для нашого студента Інституту нафтогазової інженерії, який зараз на передовій. Крім того, проводили благодійний ярмарок, на якому зібрали понад 40 тисяч гривень, попереду – більше!», - каже член Профспілки студентів Олег Підгурський.

У КНП «Прикарпатський обласний центр служби крові Івано-Франківської обласної ради» наголошують: будь-яка організація чи заклад може звернутися із проханням провести таку акцію, адже потреба у донорській крові не зменшується.

Для донорства необхідно всього 450 мл, перед цим ще 40 мл додатково беруть для аналізів. За одне донорство віддається приблизно 10% загального об’єму крові. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4