Тристоронній договір про співпрацю: великі перспективи

Важливий тристоронній Договір про співпрацю між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Долинською міською радою та Долинським ліцеєм «Інтелект» скріпили своїми підписами ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК, міський голова Долинської територіальної громади  Іван ДИРІВ та директор Долинського ліцею «Інтелект» Михайло ЧМІЛЬ. Підписання документу для всіх сторін засвідчує факт продовження тривалої плідної науково-освітньої співпраці, взаємну зацікавленість у спільному розвитку освітнього, наукового й інноваційного потенціалу студентської молоді та представників наукової спільноти, проведенні спільних наукових досліджень, відкриває перспективи. В основі тристороннього співробітництва – якісна підготовка здобувачів вищої освіти, яка б максимально відповідала сучасним вимогам ринку та роботодавцям, та яка неможлива без забезпечення тісного взаємозв’язку та взаємодії між органами регіонального самоврядування  та викладацькою і студентською спільнотою.

Договір передбачає взаємовигідну освітню та наукову співпрацю, реалізацію спільних проєктів із залученням студентів, ліцеїстів, викладачів та науковців, профорієнтаційну діяльність. 

Університет спрятиме проведенню конкурсів й турнірів школярів, надаватиме методичну допомогу вчителям щодо розробки навчальних планів, програм і спецкурсів з профільних дисциплін, а також створюватиме можливості для стажування вчителів, користування своєю матеріально-технічною базою та ресурсами лабораторій, фондів, музеїв, архівів тощо відповідно до профілів навчання та за напрямом діяльності ліцею.

Долинський ліцей, згідно із текстом договору, забезпечуватиме учням поглиблене вивчення профільних дисциплін, сприятиме апробації нових програм і підручників, запропонованих кафедрами Університету тощо. 

В Угоді вагомі обов’язки покладені на Долинську міську раду. Окрім фінансування, інституція зобов’язується створити умови та відповідне освітнє середовище для розвитку загальних та спеціальних здібностей та набуття компетенцій, необхідних для подальшої навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, пошукової діяльності.

Партнери задоволені підписанням Договору, оскільки учні Долинського ліцею, який вважається найкращим в області за результатами ЗНО та значною кількістю призерів шкільних олімпіад на різних етапах, долучаться до спільноти ІФНТУНГ і будуть будувати разом з університетом своє успішне майбутнє.

Під час підписання договору  ректор ІФНТУНГ Ігор ЧУДИК (уродженець  Долинщини) подарував міському голові Долинської територіальної громади Івану ДИРІВУ цінний пам'ятний подарунок –  світлину, на якій зображено відкриття 50 років тому найглибшої в Україні свердловини «Шевченкове-1», яку пробурили працівники Долинського УБР. (Довідково: Шевченкове-1 — надглибока свердловина у Карпатському регіоні. Розташована в Долинському районі, поблизу села Шевченкове. Пробурена у 1969–1975 на нафту та газ. Глибина 7 520 м, температура на глибині сягала 185 °C).

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4