Свято – для Перемоги!

Як вам більше подобається відзначати святкові дні у своєму житті? Мабуть, у колі друзів й обов’язково зі смачним тортом. В такому дусі вирішили відсвяткувати своє професійне свято, День геолога, й студенти кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ факультету природничих наук Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Тільки з невеликою поправкою на війну: стіл підготували багатющий, повний  солодощів і відкрили в холі головного корпусу Благодійний ярмарок на користь Збройних сил України. Ось таке святкування поза усталеним форматом.

Завідувачка кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ Ірина Михайлів каже:

-Все, що тут нині відбувається – цілком студентська ініціатива, до якої долучились всі без винятку і викладачі, і працівники (до слова, не тільки нашої кафедри). Раніше День геолога відзначали пікніками, походами, поїздками. Але у воєнний час ми повернулись до його витоків, коли в 1995 році, за ініціативи Президента України, було запроваджено професійне свято геологів. Це було вшанування тих фахівців, які зробили значний внесок у розвиток мінерально-сировинної бази нашої країни. Адже – будемо відверті – все сходиться на геології. Вся економіка працює на основі мінерально-сировинної бази, тому внесок геологів в економічну стабільність, енергетичну незалежність країни безсумнівна. А нині цей день – то шана до наших колег, котрі вступили до лав Збройних сил України. На жаль, геологічна спільнота зазнала багато втрат – загинули наші колеги. Це також шана тим нашим працівникам, котрі, незважаючи на такі складні умови цілодобово працюють на забезпечення видобутку корисних копалин. Це і шана нашим студентам, котрі не покинули нас, а залишилися в Україні , хочуть довчитися і працювати на благо своєї Батьківщини. І це шана нашим викладачам, співробітникам, котрі люблять свою професію, своїх студентів.

Кошти, які збираємо зараз, призначені на підрозділ, в якому  служить наш випускник, інженер-геолог «Укргазвидобування», доброволець, оператор безпілотного літального апарату  Володимир Біленький.  Він міг робити блискучу кар’єру на підприємстві, але коли почалась війна, прийняв рішення – піти боронити Батьківщину. Ми не визначали для себе суму, скільки хотіли б зібрати. Бо скільки не зберемо – все одно буде мало.

Хай там як, хочеться сподіватись на значні кошти, бо учасники дуже постарались. На ярмарку смакоти – до кольору й до вибору: домашні тортики, тістечка, печиво, порційні тірамісу, а ще - великодні декори, хенд-мейд прикраси і сумочки, футболки з логотипом кафедри і  брендовані горнятка, навчальна література, аксесуари патріотичної тематики і приємні дрібнички для дому… Всього не перелічити. Серед перших покупців – проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Сергій Зікратий, який  високо оцінив студентську акцію:

-Дякую всім ініціаторам ідеї проведення Ярмарку, тим, хто її реалізував, і принагідно хочу привітати  працівників кафедри і наших студентів, майбутніх геологів, із прийдешнім святом; побажати їм цікавої, хорошої професії, без якої не мали б сенсу всі інші спеціальності, з яких ми готуємо фахівців. Саме завдяки геологам розвивається енергетичний комплекс України.

Хочеться додати, що держава  взагалі тримає удар завдяки таким небайдужим людям, котрі в часі війни присвячують і будні, і свята Батьківщині та вкладаюсь у свої добрі справи вправність рук і тепло сердець. От як наші студенти-геологи. З їхнього  ярмарку неможливо вийти з порожніми руками.  Кафе поблизу хай відпочивають – нині найсмачніша випічка тут! Вже куштую яблучний наполеон – творіння Тетяни Ліщинської, котра пекла його разом з подругою, і несу з собою майже художній твір – запашне мило у вигляді аметистової  друзи, власноруч зроблене викладачкою кафедри  геології та розвідки нафтових і газових родовищ Анною Бойко

Ярмарок триває – кількість донатів зростає. Своїх покупців знайшла й окраса ярмарку - шикарний велюровий брендований торт із логотипом кафедри геології та розвідки нафтових і газових родовищ. За 9000 грн. його придбав випускник кафедри геології Андрій Кулик, широко відомий як блогер Галин Андрій (@galinandriy). І справжня родзинка ярмарку – печиво-побажання. Такі ласощі з передбаченнями всередині дуже популярні в Азії. Хіба можна втратити таку нагоду? Всередині печенька кожен знаходить якесь своє, але обов’язково приємне віщування. 

Втім, цього разу  можна точно передбачити одне на всіх майбутнє – Перемогу. Бо тут  на неї не тільки чекають, заради неї працюють і їй присвячують свої будні й свята.

 

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 222