Студентський гурток: «Щедрик. Чому необхідно знати своє минуле»


17  червня гуртківці мали змогу долучитися до зустрічі із науковою співробітницею  Інституту археографії НАН України Тіною Пересунко,  яка представила результати свого дослідження на тему  "Щедрик, як інструмент культурної дипломатії України 100 років тому".

shedr

Основний меседж зустрічі - представлення історичних даних стосовно того, що «Щебрик» став надбанням світу завдяки українській державній політиці у сфері культурної політики і дипломатії. Доповідач зазначила, що «для мене важливим було привнести знання про те, що не лише Франція має історію та національні традиції в галузі культурної дипломатії, до яких ми апелюємо – мережі Французьких інститутів у світі, французькі урядові програми в галузі культурної дипломатії; або Польща – Інститут Адама Міцкевича; Велика Британія – діяльність Британських рад за кордоном; чи Німеччина – Ґете-Інститути.

Представленим дослідженням доносимо розуміння того, що Україна також має свої національні, інституційні, державні традиції в галузі культурної дипломатії.