Студент ІФНТУНГ представив Україну на чемпіонаті Європи з шахів

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу має ким пишатися: Валентин Прокоф'єв – студент першого курсу Інституту економіки та менеджменту, спеціальність «Маркетинг»  днями представив Україну на чемпіонаті Європи з шахів. Та це ще не всі його досягнення. Так, щоденні тривалі заняття, наполегливість, стійкість, винахідливість і рішучість хлопця дали свої результати. Сьогодні в його доробку – «золото» чемпіонату Європи з блискавичних шахів, яке він здобув торік у 2022 році. А також – ще два «золота» чемпіонатів України й десяток призових місць.

Зараз Валентин уже має звання  майстра ФІДЕ та майстра спорту України.  До цих титулів юний шахіст крокував з з п'яти років. До восьми років Валентин входив у «десятку» найсильніших шахістів України в своїй віковій категорії. На цьому хлопець не планує зупинятися і впевнено крокує до мети: «стати якомога сильнішим шахістом та отримати  найвище шахове звання – міжнародний гросмейстер».

1Цьогоріч після вступу в ІФНТУНГ Валентин Прокоф'єв зіграв одразу в декількох складних, тривалих і виснажливих турнірах. На одному з них – чемпіонаті України з шахів (класична гра, рапід та бліц) серед юнаків і дівчат у віковій категорії до 18 років, він переміг і виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи.

3Змагання проходили у румунському місті Мамая. 928 юнаків та дівчат з 46 країн зібрались там, щоб визначити найсильніших у різних вікових категоріях.

У категорії юнаків до 18 років, до якої входив Валентин, змагалось 85 учасників, серед яких 12 міжнародних майстрів, 25 майстрів FIDE.

За результатами гри Валентин посів 8 місце при стартовому 31, виконав першу норму майстра міжнародного класу, додав 56 пунктів до міжнародного рейтингу!

Вітаємо студента з успішною грою! Бажаємо подальших перемог й отримання найвищого шахового звання!

 

 

  • 1
  • 2
  • 3