Стажування в лабораторії Trimble Technology Lab

Нещодавно викладачі кафедри геодезії та землеустрою Інституту архітектури,будівництва та енергетики пройшли стажування в лабораторії Trimble Technology Lab від американської компанії Trimble в Інституті геодезії НУ «Львівська політехніка». Лабораторія, відкрита у 2023 році завдяки безпрецедентній благодійній допомозі компанії Trimble, включає геодезичне обладнання й програмне забезпечення. Родзинкою лабораторії є чотири лазерних сканери TX6 з усіма необхідними аксесуарами. Лазерний сканер – це високотехнологічний прилад для виконання наземного знімання через отримання високоточної хмари точок великої щільності для побудови 3D-моделей будівель і споруд. На відміну від традиційної методики знімальних робіт, участь інженера у процесі мінімальна, що дає змогу працювати в несприятливих умовах і в повній темряві. Це обладнання заплановано використовувати не лише для навчання студентів Інституту геодезії, а й під час вивчення базових геодезичних дисциплін для архітекторів та будівельників.

Тож основною тематикою стажування стало наземне лазерне сканування. Учасники мали можливість отримати досвід роботи з лазерним сканером Trimble TX6, виконати сканування та попереднє опрацювання даних в програмі Trimble RealWorks. 

Головним спікером заходу був доцент Ігор САВЧИН, який провів тренінг та розповів про свій багаторічний досвід лазерного сканування на різних обʼєктах.
Викладачі ІФНТУНГ вдячні директору Інституту геодезії, проф. Корнилію ТРЕТЯКУ та завідувачу кафедри вищої геодезії та астрономії, доц. Богдану ДЖУМАНУ за високий рівень організації стажування.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4