Стартувала Міжнародна конференція «Нафтогазова енергетика 2021»

Спільна діяльність науковців, освітян, підприємців, спрямована на максимальну незалежність від імпорту енергоносіїв, є необхідною умовою для успішного розвитку нашої держави. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, як єдиний ЗВО нафтогазового профілю, уже тривалий час працює над вирішенням цієї проблеми. Щорічно ІФНТУНГ виступає організатором міжнародних і всеукраїнських конференцій, круглих столів, засідань, які покликані вирішувати актуальні проблеми зміцнення енергонезалежності України.

Цьогорічна конференція «Нафтогазова енергетика 2021», яка традиційно відбувається за організації університету та підтримки Міністерства освіти і науки, зібрала представників з-понад 30 підприємств, наукових й освітніх установ України та зарубіжжя. Цьогоріч вона присвячена поважним ювілеям нафтогазової галузі України. Адже саме Слобода-Рунгурська, що на Прикарпатті, чверть тисячоліття тому (1771 рік) стала колискою нафтовидобутку, а з Дашавського промислу 1921 року стартувало освоєння газового ресурсу континенту.

1Робота конференції розпочалось Урочистим засіданням Вченої ради. Учасників конференції вітали ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, директор Інституту нафтогазової інженерії (модератор засідання) Олег Витязь, представники влади, ветерани нафтогазової галузі, почесні професори ІФНТУНГ Петраш Іван Миколайович та Діяк Іван Васильович, представники профільних установ, газонафтовидобувних компаній, університетів-партнерів тощо.

Вітаючи учасників й окреслюючи мету наукового форуму, всі зійшлись на єдиному – потрібно об'єднувати зусилля науковців і виробничників задля вирішення проблем, які пов’язані з сучасними викликами у паливно-енергетичному комплексі України та зміцненням енергетичної безпеки держави.

2Фундаментальною доповіддю пленарного засідання конференції стала доповідь ректора ІФНТУНГ, академіка НАН України Євстахія Крижанівського «Нафтогазовій енергетиці - 250». За словами ректора, історія становлення галузі – це спільний здобуток народів Карпатського регіону, показовий приклад можливостей скоординованої співпраці, здобутків і звершень задля великої спільної мети. У своїй доповіді Євстахій Іванович розповів про головні досягнення університету в розвитку нафтогазової галузі та окреслив проблеми, які слід вирішити із залученням науковців. 

Наступні доповідачі теж піднімали важливі для галузі питання. Так, із доповіддю «Науково-технічний потенціал українських підприємств для вирішення надскладних проблем сучасного буріння» виступив  директор ТОВ «Геосинтез Інженірінг» Полетучій Іван Іванович; про стратегічні напрями розвідки та видобування газу розповів к.г.-м.н. Вітик Максим Олегович (Нафтогаз, дивізіон «Розвідка та видобування»), директор з розвідки та перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз, к.г-м.н. Гафич Іван Петрович розповів присутнім про 10 років успіху ДТЕК Нафтогаз.

Нагадаємо, що робота конференції триватиме до 24 вересня.

Напрями роботи:

СЕКЦІЯ А: Нафтогазова інженерія

СЕКЦІЯ В: Соціальноекономічні аспекти нафтогазової енергетики

СЕКЦІЯ С: Енергетика майбутнього (пам’яті професора, доктора технічних наук Володимира Костишина)

СЕКЦІЯ D: Техноекобезпека видобування вуглеводнів

Також у рамках конференції відбудуться круглі столи «75 років кафедрі нафтогазових машин та обладнання. Досягнення та перспективи» за участі випускників кафедри та «Менеджмент у галузі: Актуальні питання управління підприємствами нафтогазового комплексу».

Докладніше – у програмі конференції.

Напередодні проведення міжнародної конференції «Нафтогазова енергетика 2021» проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Ігор Чудик розповів у програмі «Європейський вектор» про проблеми нафтогазовидобувної галузі:  стан свердловин, екологічні наслідки видобування газу та нафти, нові технології у видобуванні газу та нафти.

Інформація оновлюється

 

  • 1
  • 9
  • 3
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8