«А сотню вже зустріли небеса…»

Хоч уже 10 років минуло з дня розстрілу Небесної сотні на Майдані, тогочасні події стоять перед очима всіх очевидців. А очевидцями в епоху стрімів  були всі українці. Просто в онлайн-режимі весь світ бачив загибель беззбройних людей від куль силовиків-злочинців. І світ був стурбований та занепокоєний, а українська нація відтоді не може загоїти рани, які надалі роз’ятрили війна та окупація.

Майдан був тільки початком боротьби України за власну гідність та за існування. Наступні події стали її логічним продовженням: маски було знято, а речі названо своїми іменами. Тож сьогодні, в розпал повномасштабного російського вторгнення в нашу державу, вшанування пам’яті загиблих учасників Революції Гідності набуває особливо глибокого змісту. Вони виборювали майбутнє своєї Батьківщини голіруч і з дерев’яними щитами. Їхні послідовники – з хаймерсами і бойовими дронами.

За цей період встигло вирости нове покоління громадян, для яких історія десятирічної давності – духовна опора й дороговказ. Нині їм 18 і трохи більше. Хтось – на фронті, хтось – на робочих місцях, а хтось – за студентською партою закладає підвалини майбутньої Перемоги. Сьогодні вони зібрались у Меморіальному сквері м. Івано-Франківська, щоб вшанувати пам’ять тих, хто свого часу  не дозволив відтяти Україну від цивілізованого світу й сказав рішуче «ні» угодовським планам влади. 

У  заході, ініційованому міською владою, взяли участь студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Під час Майдану вони були дітлахами, але Революція вплинула і на їхні долі. Вони виросли вільними людьми, які самі визначають своє майбутнє, на своїй Богом даній землі. Тож вони разом з усіма містянами склали шану недавньому минулому, завдяки якому отримали майбутнє.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22