Вітаємо стипендіатку!

Академічну стипендію Кабінету Міністрів України на перший семестр 2024/25 навчального року призначено студентці Інституту економіки та менеджменту (група МН-21-2, спеціальність ''Менеджмент'') Ірині Дутці. Це вже не вперше успіхи дівчини відзначені таким чином: раніше вона вже отримувала стипендію від ІФНТУНГ за високий рейтинг та стипендію ім. Михайла Грушевського. Цього разу дівчина неабияк хвилювалась, з огляду на  дуже високу конкуренцію серед багатьох здібних студентів. Але поборотися було за що: такі фінансові відзнаки - суттєва підтримка для молоді, котра може, завдяки їм, зосередитись на навчанні, а не на підзаробітках, зізнається стипендіатка.

Безперечно, задля таких плодів спочатку доводиться неабияк працювати, тож ми поцікавились у Ірини Дутки секретами ефективного навчання.

-Насамперед слід сказати, що до нього дуже заохочують викладачі інституту, зокрема активно залучають нас до участі в наукових конференціях, всіляко надихають, - каже Ірина.- Але, звісно, має бути бажання у самого студента. Якщо його нема - нічого і не вийде.

А ще, крім бажання, велику роль відіграє самодисципліна. Розклад часу, правильне визначення пріоритетів - ніби й банальні речі, але техніки тайм-менеджменту дійсно працюють і допомагають ефективно навчатися, а не просто сидіти над підручниками. Тому визначальні - дві складові: самоорганізація і сприятливе середовище в університеті.

Що ж, четвертий курс - самісінький розпал навчання. Тож можна бути впевненими: попереду в Ірини ще багато здобутків, чого ми їй щиро бажаємо!