Сезон подорожей відкрито!

Студенти І та ІІ курсів, які здобувають в Інституті природничих наук і туризму ІФНТУНГ освіту на одній з найпопулярніших  програм в університеті –  «Міжнародний готельно-туристичний бізнес», вперше в цьому навчальному році вирушили в туристично-краєзнавчу подорож.1

 Мандрівники відправилися до славнозвісної "Резиденції "Синьогора" Президента України в мальовничому карпатському масиві Ґорґани, що знаходиться біля села Гута Богородчанського району Івано-Франківської області. У 2001 р. вона була створена на базі старого відомчого санаторію на території національного природного парку «Синьогора».

4Але студенти приїхали сюди не тільки заради цілющого карпатського повітря й гірського соснового лісу та місцевих красот – палаців, ставків, мисливського будиночка, зимовий саду, котеджів, лижної траси з підйомником, готелю й вертолітного майданчика. Цього разу їх цікавили, насамперед, фахові аспекти обраної професії. Приміром, уже на початку екскурсії вони на власні очі побачили, яке важливе значення в подорожі відіграє екскурсовод! Пан Святослав від самого початку й до кінця перебування гостей на території резиденції, створював надзвичайно теплу, дружню атмосферу, яка постійно супроводжувала його майбутніх колег. Захоплюючі історичні факти, міфи та легенди, а також знакові сучасні події розгорталися перед ними, немов кінокартина, тільки у форматі запитань-відповідей. Живий приклад із безпосередньої практики екскурсійного обслуговування.

Це – один3 із важливих кроків до фахового зростання майбутніх спеціалістів туристичної галузі: юнаки і дівчата з перших рук отримали корисну інформацію щодо особливостей прийому й перебування вищих посадових осіб держави, глав іноземних держав та офіційних делегацій, а також діяльності, пов’язаної з наданням туристичних послуг, обслуговуванням іноземних туристів та організацією екскурсійних турів.

Час промайнув дуже швидко. Зазвичай так трапляється, коли вам цікаво. Мандрівка студентів ІФНТУНГ завершилась напутніми добрими побажаннями екскурсовода, від якого отримали важливі професійні уроки. Адже неабияке мистецтво – побудувати спілкування з туристами так, аби вони назавжди запам’ятали, що «там, де Святослав, – там завжди Cвято». Опанувати його й мають впродовж навчання в університеті, щоби згодом могли з гордістю казати: «Там, де студенти освітньої програми «Міжнародний готельно-туристичний бізнес», - там завжди успіх».

 

  • 2
  • 11
  • 111