Що рік прийдешній нам готує? Підсумки та перспективи

Ми вистояли! Таким був лейтмотив конференції трудового колективу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, що відбулась сьогодні в онлайн-форматі. У період пандемії COVID-19, коли потерпає економіка та зазнає значних змін весь уклад життя, - це дійсно привід пишатися. За таких складних умов університетська спільнота згуртувалась і гідно справилась із завданнями, що перед нею постали.

Як долали проблеми? Які рішення знаходили? Яких досягали результатів?... Всі ці питання охопив у своєму Звіті про виконання контракту з Міністерством освіти і науки України за 2020 р. ректор ІФНТУНГ Є.І.Крижанівський. Хай як було складно, але університет не знизив оберти свого наукового поступу, на високому рівні вів навчальну роботу із застосуванням сучасних технологій. Власне, іншого варіанту й бути не могло: карантин перетворив дистанційну освіту на ознаку часу. Тож максимально піднявши її рівень, ІФНТУНГ, відповідно, досягнув і зростання показників якості знань студентів.

Розглядаючи фінансово-господарську діяльність ІФНТУНГ, Євстахій Іванович особливу увагу приділив гордості університету – реконструйованому легкоатлетичному стадіону, який успішно введено в експлуатацію в рамках проєкту «Велике будівництво». Спортивних споруд такого рівня в Україні – лічені одиниці. І хоч, здавалося б, у лещатах пандемії годі мріяти про розвиток, керівництво університету все-таки будує подальші плани: на порядку денному – обладнання приміщень пандусами, що полегшать для людей з обмеженими фізичними можливостями умови доступу до закладу.

На наукових здобутках ІФНТУНГ наголосив у своєму виступі проректор з наукової роботи університету І.І.Чудик. Цей напрямок діяльності також зазнав значних змін, з огляду на карантинні обмеження. Але й у цьому випадку стали в пригоді відеоконференції, що об’єднали вчених із різних куточків світу.

Так само у віртуальний простір перейшли студентські організації, активну діяльність яких високо оцінив проректор з науково-педагогічної роботи С.С.Куровець. Інтенсивно працює в онлайн-режимі й Центр культури та дозвілля студентів.

Як зазначив І.І.Чудик, 2020-й суттєво змінив наше мислення, і вистояли ми завдяки команді університету, яка довела, що може показувати результат навіть у такий складний період.

Труднощі не завадили також ретельному виконанню Колективного договору, щодо якого прозвітували Євстахій Іванович і голова профспілкового комітету О.В.Білоцький. У новому році цей документ буде доповнений, зокрема окремими положеннями в частині охорони праці.

Обидва звіти – Про виконання контракту з Міністерством освіти і науки України за 2020 р. і Про виконання Колективного договору у 2020 р. – були затверджені ухвалою конференції трудового колективу. Зміни до Статуту ІФНТУНГ (відповідно до нових вимог законодавства), про які доповів провідний юрисконсульт університету О.А.Квасниця, скеровано на затвердження до МОН України.

Тож наприкінці календарного року підсумки підбито, орієнтири на майбутнє окреслено. Яким буде 2021-й наразі складно прогнозувати, проте досвід останніх дванадцяти місяців дає привід для оптимізму:

-Цей рік багато чого нас навчив, - наголосив Є.І.Крижанівський. - Це – час випробувань, впродовж якого ми багато чого по-новому осмислили, переглянули й укріпили наш колектив. Завдяки наполегливій роботі нам вдалося втримати університет на належному рівні. Вірю, що й надалі зможемо подолати всі перешкоди. І я дякую всім за натхненну працю та вітаю із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!

 

  •  Як зазначив ректор ІФНТУНГ Є.І.Крижанівський, 2020-й суттєво змінив наше мислення, і вистояли ми завдяки команді університету
  • На наукових здобутках ІФНТУНГ наголосив у своєму виступі проректор з наукової роботи університету І.І.Чудик
  • Голова профспілкового комітету О.В.Білоцький прозвітував про виконання Колективного договору
  • Про зміни до Статуту ІФНТУНГ доповів провідний юрисконсульт університету О.А.Квасниця