Розширене обговорення ОПП «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу» спеціальності 072 другого (магістерського ) рівня

21.02.2024 р за ініціативи гаранта, проф. д.е.н. Ліліани Гораль, відбулося важливе обговорення щодо вдосконалення ОПП  «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу», рівень  підготовки   магістр, спеціальність 072 – Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. Цей захід зібрав учасників з різних сфер – від працедавців до студентів і випускників програми, а також академічну спільноту з різних регіонів.

Модерувала зустріч в.о. зав кафедри ФОП доц. к.е.н  Лілія Маринчак, яка  наголосила, що перманентне вдосконалення ОПП повинно базуватись на  академічних вимогах, потребах ринку праці, актуальності інтеграції новітніх методик  у навчання та враховувати вимоги діючого галузевого стандарту.

 Професорка Ліліана Гораль підкреслила важливість постійного вдосконалення освітньо-професійних програм у відповідності до сучасних вимог ринку праці та актуальної економічної ситуації

На обговорення були запрошені стейкхолдери, Андрій Корнієнко, Фінансовий директор ПрАТ "Карпатське управління геофізичних робіт",  Роман Вульчин, керівник ІФ дирекції АБ «Укргазбанк» поділилися своїми поглядами щодо навичок та знань, які вони очікують від випускників програми, звернувши увагу на важливість практичного досвіду та вміння працювати з сучасними фінансовими інструментами. 

Особливо цінною була думка запрошених експертів – колег  (завідувачів кафедр, гарантів ОПП з фінансів ЗВО, з якими співпрацюють викладачі кафедри ФОП та ІФНТУНГ в сфері академічної мобільності). Своїми враженнями поділилися:  Череп Алла Василівна – завідувачка кафедри фінансів, банківської справи і страхування Запорізького національного університету – доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України (м. Запоріжжя)

Онищенко Світлана Володимирівна – директорка навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - доктор економічних наук, професор (м. Полтава)

Мушнікова Світлана Анатоліївна - завідувачка кафедри управління фінансами, облікової аналітики та моніторингу бізнесу Українського державного університету науки і технологій - доктор економічних наук, професор (м. Дніпро)

Спасів Наталія Ярославівна – заступниця завідувача кафедри  фінансових технологій та банківського бізнесу Західноукраїнського національного університету - доктор економічних наук, професор  (м. Тернопіль)

Прохорова Вікторія Володимирівна – завідувачка кафедри економіки та управління Української інженерно-педагогічної академії - доктор економічних наук, професор (м. Харків)

Всі виступаючі відмітили системність, спеціалізацію та структурованість ОПП  «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу», якісний склад робочої групи, що працює над ОПП. Вивчення курсу «Цифрові фінанси» як необхідної варіативної компоненти та особливості підготовки магістерської роботи протягом 3 семестрів (всього навчання в магістратурі)  викликало особливе обговорення. Запропоновано було і удосконалення ОПП в контексті виходу на міжнародні ринки  дисципліною «Стратегічні орієнтири європейської інтеграції»

 Студенти Розалія Лесюк, Ігор Петришин, Олександр Ребезюк висловили бажання мати більше можливостей для практичного навчання, включаючи стажування в провідних компаніях та участь у проектах з реальними клієнтами.

Випускники програми Масик Іван, Телепко Діана, Катерина Литвинова додали свої погляди до обговорення, розповідаючи про свій досвід навчання та професійну діяльність. Вони підкреслили важливість гнучкості та адаптивності в сучасному бізнес-середовищі, а також необхідність постійного самовдосконалення та оновлення знань.

Після живої дискусії та обговорення різних поглядів і пропозицій було прийнято рішення про певні зміни в навчальній програмі. Зокрема, планується впровадження :

  • новітніх методик навчання (модерація командного вирішення  реальних практичних кейсів від стейкхолдерів регіону  для моніторингу якості отриманих студентами знань і програмних результатів та одночасно реалізація кросдисциплінарного підходу в навчанні) виявлення набутих програмних результатів , 
  • запрошення гостьових лекторів з інших ЗВО для фахової диверсифікації  та підсилення ОПП
  • розвиток партнерських зв'язків зі сферою бізнесу для забезпечення студентів практичним досвідом.

 

Це обговорення стало важливим кроком у розвитку ОПП «Фінансовий менеджмент в сфері бізнесу", дозволяючи врахувати різноманітні потреби та погляди всіх стейкхолдерів. Його результати будуть використані для подальшого вдосконалення програми та підготовки майбутніх магістрів з фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку.

 

Деталі обговорення та рекомендації щодо вдосконалення  ОПП (завантажити тут)   

  • Обговорення масове ОПП МАГ ФН 21_02_24 ( 2)
  • Обговорення масове ОПП МАГ ФН 21_02_24 ( 3
  • Обговорення ОПП МАГ ФН 21_02_24 Корнієнко
  • Обговорення масове ОПП МАГ ФН 21_02_24 ( 3
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (4
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (5
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (6
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (7
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (7
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (8
  • Обговорення  ОПП МАГ ФН 21_02_24 (8