РЕМОНТ СВЕРДЛОВИН ТА ІНТЕНСИФІКАЦІЯ. ДОСВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТІВ ТА ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ

 

 

 

14 грудня 2023 року на кафедрі  нафтогазових машин та обладнання фахівцями ДТЕК Нафтогаз був проведений воркшоп «РЕМОНТ СВЕРДЛОВИН ТА ІНТЕНСИФІКАЦІЯ. ДОСВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТІВ ТА ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ».

У воркшопі прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня (за освітньо-професійними програмами: Буріння нафтових і газових свердловин  спеціальність 184 ГірництвоОбладнання нафтових і газових промислів спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технологіїБуріння свердловин спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технологіїта другого (магістерського) рівня (ОПП Обладнання нафтових і газових промислів спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технологіїОПП Пошукове, розвідувальне та експлуатаційне буріння нафтових і газових свердловин спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технології).

Воркшоп проведено у форматі семінарів, на яких було презентовано елементи техніки та технологій для ремонту і закінчування свердловин, а також інтенсифікації видобутку.

У рамках воркшопу також відбувся практичний тренінг «Керування свердловиною під час нафтогазопроявлення» з використанням тренажера-імітатора Drillsim 5000 Тренажерного бурового центру ІФНТУНГ.

Завершився захід Круглим столом на тему «Обмін досвідом щодо ремонту, закінчування та інтенсифікацій свердловин. Підготовка спеціалістів та аспекти, на які потрібно звернути увагу». За результатами обговорення прийняли рішення, щодо врахування окреслених проблемних питань при оновленні робочих програм освітніх компонент ОПП на наступний 2024/2025 навчальний рік.

 

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6